Ali Nuri Türkoğlu'ndan CHP iki yüzlülüğüne tokat gibi yanıt: Uzatılan eli kırmaya çalıştılar!

Ünlü sanatçı Ali Nuri Türkoğlu, CHP’li sanatçıların halkı küçük gören bakış açıları ve Başkan Erdoğan'ı destekleyen vatandaşların 'yandaş' olarak lanse edilmesi hakkında takdir toplayan açıklamalarda bulundu. 'İktidarla fotoğraf verirseniz yalaka olursunuz' diyen sanatçıların İmamoğlu ile fotoğraf çekilmek için sıraya girdiğini ifade eden Türkoğlu, "Başkan Erdoğan el uzattı onlar o bileği kırmaya yeltendi" dedi.

14 Mayıs'ta Türkiye'de milyonlarca vatandaşın sandık başına koştuğu, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından ikinci tur için heyecanlı bir bekleyiş başladı. Yalnızca siyasetçiler değil sanat dünyasından da önemli isimlerin değerlendirmelerde bulunduğu seçim sürecinde 'iki yüzlü' yaklaşım vatandaşları rahatsız etmeye başladı.

14 Mayıs seçimleri

14 Mayıs seçimleri

Son dönemlerde özellikle Twitter aracılığıyla algı operasyonu yapan provokatörler, millet ittifakını destekleyen kesimi "demokrat" olarak nitelendirirken, Başkan Erdoğan'a yönelik olumlu söylemlerde bulunan sanatçılara ise "yandaş ve çıkarcı" yakıştırmasında bulunuyor. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Bu iki yüzlü tutum hakkında açıklamalarda bulunan oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, Milat Gazetesi'nden Özlem Doğan'a konuştu.

Ali Nuri Türkoğlu

Ali Nuri Türkoğlu

"DEVLET ELİNİ UZATTI SANAT DÜNYASI O BİLEĞİ KIRMAYA KALKTI"

"Hepimizin bildiği ve Gezi kalkışmasına da katılan ekran yüzlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan kinlerinin sebebi nedir?" sorusuna yanıt vererek cümlelerine başlayan Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Tayyip Bey kültür sanat dünyasına sadece kucak açmadı, birtakım fikirler inşa edecek sanat merkezleri kurdu. Bunların başında Gösteri Sanatları Merkezi geliyor. Kültür sanat konusunda sabah akşam eleştiri yapan, 20 yılda kimi yetiştirdiniz diye sorular soran içeriden arkadaşlara da bir cevap olsun. Tayyip Bey bir el uzattı, meyve dikti ve bunun meyve verme zamanı var. Keşke yerleştirme sınavları gibi yerlileştirme sınavları da olsaydı. İnsanlar yerlileştirme sınavlarından geçseler. Kültür sanat dünyasının içinde bulunduğu garabete başında beri Tayyip Bey kucak açarak cevap verdi. Her yerde salon açtı, tiyatrocular için turne imkânı doğdu. Son 50 yılda açılmamış bir sürü salon açarak sanata ve sanatçıya cevap verdi, külliyeye davet etti. Devlet elini uzattı, kültür sanat dünyası ise o bileği kırmaya kalkarak vefasızlık yaptı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"BU ÇİFTE STANDART, İKİ YÜZLÜLÜK"

"TRT’de oynayıp, devletin de desteklediği büyük projelerde yer alıp ardından da devlete küfreden sanatçıların hiçbir çekincesi de yok üstelik. Bu sadece vefasızlıkla izah edilebilir mi?" sorusu yöneltilen Türkoğlu, "Bu çifte standart, bu iki yüzlülük. Siz bu adama bu vefasızlığı yapamazsınız, hepiniz o salonlarda oynarken, sinemacılar, şarkıcılar siz biliyorsunuz, o salonlarda ağırlandınız, sonra da muhalefetin söylemleriyle üzerinde tepiniyorsunuz. AKM’yi yeniden inşa eden Sayın Cumhurbaşkanımızın çabalarını her defasında görmezden gelip yalanladılar. Bizim istediğimiz bu memleketin türkülerini söylemeniz, bu insanların haliyle hallenmeniz, başka bir şey değil. Fakat sevindiklerinde bile ‘Çaw Bella’ ile seviniyorlar çünkü kendilerini buralı hissetmiyorlar. İsimleri Hasan, Hüseyin, Ayşe, Fatma olsa da kendilerini George, Jonathan hisseden bu cenah ne yaparsa yapsın netice onlar için hep hüsranla sonuçlanıyor." şeklinde vefasızlığa tepki ile yaklaştı.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BUGÜNÜ GÖRSE CHP'Yİ KAPATIR"

CHP'nin sanatçıları sürekli dolduruşa getirdiğinden bahseden Özlem Doğan'ın "Bu ünlüleri kışkırtanların başında CHP geliyor. Hep aynı ağızdan konuşuyorlar. CHP’nin bu savruluşunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Mustafa Kemal yerinden kalksa önce CHP’yi kapatır. Teröre göz kırpan, iktidara gelemeye gelemeye marjinalleşmiş CHP’nin derhal kendisini kapatması lazım. Yüzde 25’lik hain kadrosu çürümeye başlamış, içi cerahatle dolmuş CHP’ye doluşmuş durumda. Samimi CHP’liler partiyi çoktan terk etmiş durumda."

Ali Nuri Türkoğlundan samimi açıklamalar

Ali Nuri Türkoğlundan samimi açıklamalar

"KAFALARINI BULUNDUKLARI FANUSTAN ÇIKARMALARINI TAVSİYE EDİYORUM"

Devletinden yana tavır alanlara yalaka suçlaması yapılması hakkında konuşan ünlü oyuncu, "İktidarla fotoğraf verirseniz yalaka olursunuz’ diyenler tarihin gelmiş geçmiş en başarısız, balon belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile fotoğraf çekilmek sabah akşam için sıraya giriyor. İmamoğlu adayken de ona sonuna kadar destek verdiler. Sanatçılarımızın yerli ve milli olması en büyük hayallerimden biridir. Benim İHA’mı, SİHA’mı alkışlayan, sınırötesi operasyonları neden yaptığımızı, Libya ile ilişkileri, Mavi Vatan’ı, Kızılelma’yı anlayan kavrayan gerçek sanatçıdır ve zor olmasa gerek. Kafalarını bulundukları fanuslardan çıkarmalarını tavsiye ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Nuri Türkoğlundan açıklamalar

Ali Nuri Türkoğlundan açıklamalar

Serhat'ın yıldız oyuncusu Tamer Karadağlı'ya en iyi erkek oyuncu ödülü!

İLİŞKİLİ HABER

Serhat'ın yıldız oyuncusu Tamer Karadağlı'ya en iyi erkek oyuncu ödülü!
Hakan Ural seçmene kör cahil diyen Fatih Portakal'a ağzının payını verdi!

İLİŞKİLİ HABER

Hakan Ural seçmene kör cahil diyen Fatih Portakal'a ağzının payını verdi!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

Oflu 61 10 ay önce

İşte gerçek sanatçı bu kardeşimiz...

Misafir 10 ay önce

Eyvallah güzel sanatçım...

ozan 10 ay önce

Adamsın

YUNUS ASLAN 10 ay önce

Allah(cc)'ına kurban.