Son dakika tatilcilerine özel rotalar! Eylül ayında nereye gidilir?

Yaz aylarına veda ettiğimiz şu günlerde tatil fırsatlarını kaçırdım diye üzülmeyin! Son dakika tatilcilerine özel rotalarla bol bol dinlenebilir ve yeni yerleri keşfetmenin tadına varabilirsiniz. Peki, Eylül ayında nereye gidilir? Sonbahar aylarında nerede tatil yapılır? İşte detaylar...

Masmavi berrak sular, altın rengi kumlar ve güneşin tatlı sıcaklığının hakimiyet kurduğu yaz mevsiminde her zamankinden daha aktif ve enerjik bir yaşam tarzına kucak açtık. Tatilin keyfine vardığımız bu güzel günleri geride bırakıyoruz, diye üzülüyorsanız hiç endişelenmeyin! Belki yoğun iş temposundan belki de maddi engellerden dolayı yaz mevsiminde tatil yapma fırsatı bulamadıysanız eylül ayına özel rotalarda dinlenmenin ve eğlenmenin tadına varabilirsiniz. Gelin, son dakika tatilcilerine özel en güzel tatil beldelerine birlikte göz atalım.

Hangi aylarda nereye gidilir? Yaz mevsiminde gezilecek yerler nerelerdir?İLİŞKİLİ HABERHangi aylarda nereye gidilir? Yaz mevsiminde gezilecek yerler nerelerdir?

  • SANTORİNİ

Dünyanın en etkileyici adalarından biri olan Santorini, bembeyaz evleri ve büyüleyici atmosferiyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor. Ege Denizi'nin tam ortasında bir inci gibi parlayan bu göz alıcı ada, Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki Kiklad (Cyclades) takımadaları içinde yer alıyor. Ege Denizi'nin çarşaf gibi berrak sularıyla mavi ve beyazın eşsiz uyumunu gözler önüne seren ada, dört mevsim ziyaret edebileceğiniz bir destinasyon. 

Santorini

Santorini

Denizle kucaklaşan sonsuzluk havuzları, sarı ve kızılın ahenkle dans ettiği gün batımlarıyla hafızalarda yer edinen Santorini'de gezip görebileceğiniz sayısız yer olduğunu belirtmeliyiz. Beyaz badanalı evleriyle bir mimarlık harikası olan adada antik kentlerden plajlara kadar her detayı mutlaka keşfe çıkmalısınız.  

Santorinide gezilecek yerler

Santorinide gezilecek yerler

Santorini denildiğinde akla ilk gelen yer Oia ve Fira oluyor. Santori'nin kuzey ucunda bulunan Oia, Fira'ya yaklaşık olarak 12 kilometre bir uzaklıktadır. Bu iki belde de kartpostallık fotoğraflar çekmek isteyenler için enfes bir manzarayı gözler önüne seriyor. Butik otelleri, kafeleri, restoranları ve hediyelik eşya dükkanlarıyla tatilcilere aradığı tüm konforu sunan Oia ve Fira mutlaka Santorini gezi rehberinizde yer almalı.

Santorinide gidilecek yerler

Santorinide gidilecek yerler

Öte yandan Thira Antik Kenti, Santorini Akrotiri Müzesi, Profitis İlias Manastırı da kültürel bir gezi yapmak isteyenler için harika bir olanak sunuyor.

Thira Antik Kenti

Thira Antik Kenti

Peki Santorini'de nerede denize girilir? Yunanistan'a seyahat gerçekleştirecekseniz Ege'nin serin sularının tadını çıkarmadan dönmek olmaz. Bu noktada Santorini'nin en meşhur plajlarından biri olan Perissa Plajına doğru rotanızı çevirmenizi tavsiye ederiz. İnce siyah volkanik kumlarla kaplı olan ve yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki bu nefes kesen plajda bol bol güneşlenebilir ve yüzebilirsiniz.

 Perissa Plajı

Perissa Plajı

  • SIĞACIK

Ege sularından uzaklaşmak istemiyor ancak şansınızı yurt içindeki rotalardan yana kullanmak istiyorsanız Türkiye'nin ilk "Cittaslow" yani "Sakin Şehir" unvanına sahip olan beldesine doğru ufak bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Temelinde dinginlik ve huzurun yer aldığı Seferihisar'da yer alan Sığacık, İzmir'in göbeğinde keşfedilmemiş bir güzellik olarak karşımıza çıkıyor. 

Sığacık

Sığacık

Seferihisar'a 5 kilometre uzaklıkta yer alan Sığacık rengarenk çiçeklerle süslenmiş taş evleri, huzuru davet eden denizi, Arnavut kaldırımlı sokakları ve akşam saatlerinde hareketlenen dükkanlarıyla ailece tatil yapabileceğiniz bir yer. 

Sığacıkta gezilecek yerler

Sığacıkta gezilecek yerler

Eğer buraya gelmeyi planlıyorsanız mutlaka yerli halkın elinden çıkan ekşi maya ekmek, kabak çiçeği dolması, tepsi böreği, mercimek köftesi ve hakiki meyve suları gibi yöresel lezzetlerin tadına bakmalısınız. Ayrıca sevdiklerinize de mis kokulu sabunlar, magnetler ya da el yapımı takılardan satın alabilirsiniz.

Sığacıkta yapılacaklar

Sığacıkta yapılacaklar

  • İĞNEADA

İstanbul'a yakınlığıyla bilinen çok keşfedilmemiş bir adres arayışındaysanız Kırklareli'nin gizli cevheri İğneada'yı tatil rotanıza ekleyebilirsiniz. Avrupa'nın en büyük longoz ormanı olarak bilinen İğneada Longoz Ormanları Milli Park'ı oksijen deposu yemyeşil ormanlarıyla yeşilin binbir tonunu gözler önüne seriyor. Karadeniz'in kıyısındaki sakin sessiz plajları ve görkemli ormanlarıyla görsel bir şölen sunan İğneada, özellikle kafa dinlemek isteyenler için eşsiz bir yer.

İğneada

İğneada

Eğer sonbahar tatil rotanıza İğneada'yı eklemeyi düşünüyorsanız longoz ormanlarının yanı sıra upuzun ve pırıl pırıl incekum bir plaj hatta iki katlı bir mağara sistemi olan Dupnisa Mağarasını mutlaka görmelisiniz. Tam bir doğa harikası olan bölgede görmeniz gereken bir diğer yer ise Zindan Dere Şelalesi. İğneada'ya 24 kilometre uzaklıkta yer alan Zindan Dere Şelalesi, Trakya'nın en yüksek şelalesi olma özelliğine sahiptir.

İğneada Longoz Ormanları

İğneada Longoz Ormanları

  • KANDIRA

Sizin için tatil deniz, güneş ve kamp üçlüsü demekse Kocaeli'nin kuzeyinde yer alan Kandıra, harika bir seçenek olacaktır. Dikkat çeken sahilleriyle adından söz ettiren ilçe Kefken, Kerpe, Bağırganlı, Cebeci, Kumcağız, Sarısu, Pınarlı ve Seyrek gibi manzara harikası noktaları içerisinde barındırıyor. 

Kandıra

Kandıra

Ütü gerektirmeyen kumaşlar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Ütü gerektirmeyen kumaşlar nelerdir?
5 adımda tamamlayabileceğiniz okula dönüş hazırlıkları!

İLİŞKİLİ HABER

5 adımda tamamlayabileceğiniz okula dönüş hazırlıkları!
Çocuk eğitiminde anne baba farklı fikirlerde ise eşler arası istişare nasıl olmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuk eğitiminde anne baba farklı fikirlerde ise eşler arası istişare nasıl olmalıdır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0