Emine Erdoğan "Şiddetin Önlenmesi ve İyileşme Günü" programında çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul toplantıları kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Şiddetin Önlenmesi ve İyileşme Günü" etkinliğinde "güç birliği" yapma çağrısı yaptı. Erdoğan çağrısında "Çocukları güvende olmayan hiçbir toplumun geleceği de yoktur" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul toplantıları kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sierra Leone Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın eşi Fatima Maada Bio’nun ev sahipliğinde BM’de düzenlenen "Şiddetin Önlenmesi ve İyileşme Gününü Anma" programına katıldı. Sierra Leone First Lady'sinin özel davetiyle icabet eden Erdoğan, BM Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada, "Yeryüzünün bütün çocuklarını kendi çocuklarımız bilerek, dehşet verici eylemlerin son bulması için, güç birliği yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"VİCDANLARDA ONULMAZ YARALAR AÇIYOR"

Hislerini paylaşan Emin Erdoğan, "Evlatlarımızın iyiliği için mücadele eden yüce gönüllü insanlarla geçen her anın, ömür defterime bir hazine olarak eklendiğini, yüreğimin en derininde hissediyorum." ifadelerine yer verdi. "Çocuk ve istismar kelimelerinin yan yana gelebilmesi dahi, vicdanlarda onulmaz yaralar açıyor." diyen Erdoğan, çocukların maruz kaldıkları sömürünün, onların hayatını ömür boyu etkilediğini dile getirdi. Emine Erdoğan, "Bu insanlık suçu, kötü huylu bir tümör misali, ne yazık ki bütün toplumlarda ve dünyanın her yerinde, gün geçtikçe yükseliyor, dahası organize bir hal alıyor." diye ekledi.

TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELERE DEĞİNDİ

Türkiye'de çocukların sağlıklı yetişmeleri için ortaya konan çabalara değinen Emine Erdoğan, "Çocuklar ve toplumdaki tüm kırılgan gruplar için, pozitif ayrımcılık yapılmasına imkan verecek yasaları çıkarabilmek adına, 2010 yılında Anayasa değişikliğine gidilmiştir." dedi. Bir çocuğun en iyi korunabileceği yerin, evi olduğunu belirten Emine Erdoğan, "Devlet ve toplum ne kadar hassas ve hatta daima tetikte davransa dahi, bir çocuğun en iyi korunabileceği yer, sevecen ve güvenli bir aile ortamıdır." sözlerine yer verdi.

Emine Erdoğan Şiddetin Önlenmesi ve İyileşme Gününü Anma programına katıldı

Emine Erdoğan Şiddetin Önlenmesi ve İyileşme Gününü Anma programına katıldı

Erdoğan, "Ne yazık ki, günümüzde çocuklarımızı, ellerinde teknolojik aletlerle, sanal alemlerde yalnız bırakmak bile, refakatsiz her ortam kadar tehlikelidir. Aileleri bilinçlendirmek ve her türlü ifsada karşı korumak, bu nedenle vatan sınırlarını korumak kadar elzemdir." diye ekledi. Programda Emine Erdoğan’ın yanı sıra Sierra Leone Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın eşi Fatima Maada Bio, Vatikan Küçüklerin Korunması Komisyonu Başkanı Sean O'Malley, BM Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Şiddet Özel Temsilcisi Najat Maalla M'jid de konuşma yaptı.

"ÇOCUKLARI GÜVENDE OLMAYAN HİÇBİR TOPLUMUN GELECEĞİ DE YOKTUR"

Programdan kareleri sosyal medya hesabından paylaşan Emine Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sierra Leone Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın eşi, değerli dostum Fatima Maada Bio’nun ev sahipliğinde BM’de düzenlenen “Şiddetin Önlenmesi ve İyileşme Gününü Anma” programına katıldım. 

Ortak bir gayretle çocukların güven içinde yaşayacağı bir dünya inşa etmenin, insanlığın en temel sorumluluğu olduğunu güçlü bir sesle vurguladık. 

Zira çocukları güvende olmayan hiçbir toplumun geleceği de yoktur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bu anlayışla çocuklarımızın korunması, haklarının güvence altına alınması için çok yönlü çalışmalar sürdürüyor. 

Yavrularımızın merhametle sarmalanmaları için tüm olanaklar seferber ediliyor. 

Dünyanın tüm çocuklarının sevgi ve barış ortamında, güven içerisinde yaşamalarını diliyor, programın sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Basılı kalan deodorant düğmesi çakmağı ateşledi! Gençler arabanın içinde alevler arasında kaldı

İLİŞKİLİ HABER

Basılı kalan deodorant düğmesi çakmağı ateşledi! Gençler arabanın içinde alevler arasında kaldı
Emine Erdoğan New York’ta  lider eşleriyle bir araya geldi: Anadolu dokumaları göz kamaştırdı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan New York’ta lider eşleriyle bir araya geldi: Anadolu dokumaları göz kamaştırdı
Emine Erdoğan, Türk devlet yapısının vicdani boyutuna dikkati çekti!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan, Türk devlet yapısının vicdani boyutuna dikkati çekti!
Emine Erdoğan, Jill Biden’ın ev sahipliğinde lider eşleri ile bir araya geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan, Jill Biden’ın ev sahipliğinde lider eşleri ile bir araya geldi!

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

İsmail 7 ay önce

Her daim taktir ettiğim ve çok değer verdiğim Saygıdeğer Hanımefendi, hassasiyetiniz için sizi bir kez daha kutlarım.... Kendimi bildim bileli; Konken Partilerindeki Hanımefendiler ile bir türlü kırılamayan Erkek hegemonyamızın getirdiği çürümüşlük son bulmalıdır..... Kimlerin haklı kimlerin haksız olduğu önemli değildir önemli olan mental sağlıklı nesillere acilen ihtiyacımız var ve ne olursa olsun bu nahoş ve kabul edilemez durum sonlanmalıdır.