"Serçenin Gözyaşı" filmine Kanyon'da muhteşem gala!

Yönetmenlik koltuğunda Aysun Akyüz Mehdiabbas'ın oturduğu, Şengül Boybaş'ın kaleme aldığı Serçenin Gözyaşı filmi 20 Ekim'de vizyona giriyor. Kadına şiddeti konu olarak işleyen ve Tamer Karadağlı'nın başrolünde yer aldığı filmin prodüksiyonun galasına TBMM'deki kadın milletvekilleri de davet edildi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

 Bugüne kadar kadına şiddet konusuna dikkat çeken en büyük prodüksiyon olan "Serçenin Gözyaşı" filminin beklenen galası, 17 Ekim Salı akşamı İstanbul'da Kanyon Cineverse Sinemaları'nda yapılacak. Ülkemizin sanat, iş ve basın dünyasından ünlü isimlerinin katılacağı galaya, TBMM’deki tüm kadın milletvekilleri de davet edildi.  

Ezilen, şiddete uğrayan, taciz edilen, öldürülen, ön yargılar nedeniyle toplum dışına itilen kadınların aslında isteyince neler başarabileceğini çarpıcı bir sinema diliyle beyazperdeye yansıtan filmin galasında ev sahipliğini, yapımcı Çağla Başak Çobanoğlu  üstlenecek.
 
20 Ekim’de tüm Türkiye’de vizyona girecek  “Serçenin Gözyaşı”nın galasına, hikaye yazarı Gazeteci Ali Eyüboğlu, senarist Şengül Boybaş, yönetmen Aysun Akyüz Mehdiabbas, filmin müziklerini yapan Zeynep Alasya, oyuncular Ezgi Şenler, Uğur Güneş, Yeşim Salkım, Sedef Şahin, Soydan Soydaş, Tamer Karadağlı, Arzu Cabar, Evren Erler, Özlem Gürses, Bilge Şen, Kubilay Penbeklioğlu, Yağızkan Dikmen, Ahmet Sarsılmaz, Özgür Çağlayan İncesu, Burcu Yüce, Nilay Çömlekçi, Gülsüm Sayar, İbrahim Çavdar, Gökberk Bayındır, Fatih Altınışık,  Yağmur Ceren Bulman, Burcu Baki, Sefa Demir, Mehmet Güler, Ergin Deveci Sefa Şenel, Erberk Sezer, Erol Sertel, Şükrü Çetin, Muharrem Fındıcak, İsa-Musa Kadan ve Neslihan Rayman katılacak.

“Serçenin Gözyaşı”nın gerçek yaşam öyküsünden alınan hikayesini Gazeteci Ali Eyüboğlu yazdı. Yaşadıkları ne olursa olsun kadınların isteyince neler yapabileceğini etkileyici bir dille anlatan filmin kadınlara mesajı da net: "Artık susma! Konuşman lazım!"

Film, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. "Serçenin Gözyaşı"nın hikâyesi 70’li yıllarda başlıyor ve o yıllardan günümüze Türkiye’nin bir panoramasını sunuyor. Yapım, öldürülen kadınlara saygı duruşu niteliği de taşıyor. 

 
BEYAZPERDEDE KADINLARDAN GÜÇBİRLİĞİ

 
Yapımcılığını Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın üstlendiği filmin senaryosunu ‘Altın Kalem’ ödüllü yazar Şengül Boybaş yazdı.
 
Çanakkale ve İstanbul’da muhteşem mekanlarda çekilen filmin müzikleri de sanat dünyasının yakından tanıdığı bir isme, Zeynep Alasya’ya emanet… 2015 yılında kaybettiğimiz usta aktör Zeki Alasya’nın müzisyen kızı Zeynep Alasya, "Serçenin Gözyaşı" için muhteşem müzikler hazırladı. Filmin sinemaseverlere bir de sürprizi var. Yapımda sanatçı Ahmet Kaya’nın dillerden düşmeyen “Nereden Bileceksiniz” adlı eseri de yer alıyor.
 
 Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Serçenin Gözyaşı"nın hikâyesi 70’li yıllarda başlıyor ve o yıllardan günümüze Türkiye’nin bir panoramasını sunuyor. Yapım, öldürülen kadınlara saygı duruşu niteliğinde...
 
Siz değerli basın mensuplarımızı “Serçenin Gözyaşı”nın 17 Ekim Salı akşamı Kanyon Cineverse Sinemaları’nda yapılacak galasında aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0