Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

Kadına Şiddet konusunu etkileyici bir şekilde ele alan Serçenin Gözyaşı filmi vizyon tarihinden önce ilk kez mahkumlara izletildi. Filmin yönetmeni ve oyuncularının da yer aldığı organizasyonda duygu dolu anlar yaşandı. Filmin oyuncuları arasında yer alan Arzu Cabar, verdiği röportaj sırasında " Hayatımın en anlamlı günü" şeklinde konuştu.

Son zamanlarda sosyal medyada gündeme gelen Serçenin Gözyaşı filmi, vizyon tarihinden önce ilk kez Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkumlara izletildi. Kadına şiddet konusuna dikkat çeken filmin gösterimi sonrasında filmin yönetmeni Aysun Akyüz Mehdiabbas, konuşma yaptı. Mahkumların izlerken çok etkilendiğini dile getiren Aysun Akyüz Mehdiabbas, sonunda şiddet mağduru kadınları andıkları için mutlu olduklarını söyledi. 

Serçenin Gözyaşı filmi ilk gösterim

Serçenin Gözyaşı filmi ilk gösterim

"ÇOK ANLAMLIYDI"

Filmi, mahkumlar ve filmin oyuncuları Arzu Cabar, Sedef Şahin, Gülsüm Sayar ve Gazeteci Özlem Gürses ile birlikte ilk kez izlediğini söyleyen yönetmen Aysun Akyüz Mehdiabbas, yaşadıkları deneyime dair hissettiklerini anlattı. Aysun Akyüz Mehdiabbas; "Burada bulunmak benim için çok anlamlı. Filmin ilk izleyicisinin onlar olması ve onlarla o anda o duyguyu beraber tatmak anlamlı, çok heyecanlıyım. Filmimize benzer konulardan belki de burada tutuklu çok kadın var. Filmimizin ilk galası olduğunu düşünüyorum. O gala heyecanını şu an burada yaşıyorum. Tahmin ediyorum ki bu filmin içinden kendilerinden çok fazla hikaye bulacaklar. İçeriye girmeden önceki duygularım şu an ikiye katlanmış durumda. Onların etkileşimlerini izlemek için çok daha geriye gitmek istedim. Beklemediğim yerde de güzel ve farklı etkileşimler aldık. Çok anlamlıydı." şeklinde konuştu. 

 Aysun Akyüz Mehdiabbas

Aysun Akyüz Mehdiabbas

"İNANILMAZ BİR ALKIŞ KOPTU"

Mahkumlardan aldığı tepkilerin kendisi için çok kıymetli olduğunu söyleyen Aysun Akyüz Mehdiabbas, filmi izleyen mahkumlar arasında yalnızca kadınlar olmadığını belirtti. Mehdiabbas; "Sesleri, alkışları, hıçkırıkları aldık. Oyuncularımızla bunu paylaştıkları duyguları oldu. İntikamın alındığı, kötülerin cezasını bulduğu sahnede inanılmaz bir alkış koptu. Final sahnesinde herkesle beraber ayağa kalktılar, bütün gidenleri andılar. Onlar gitmedi, belki birilerinin gitmesinin sebebi oldular, belki bunun pişmanlığındalar. Onlar için çok bizim için ise bin kat daha anlamlıydı. İzleyenlerin içerisinde görevliler de dahil olmak üzere sadece kadınlar yoktu. Erkekler de vardı, onların da duygulandığını gördük. Mevzu buraya gelmesin diye aslında bir mesaj veriyoruz. Bundan sonra daha etkili olacağını düşünüyorum." dedi.

Arzu Cabar

Arzu Cabar

"FİLMİMİZİ KIZ KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE İLK KEZ İZLEDİK"

Filmde Sultan karakterini oynayan oyuncu Arzu Cabar, izleyici ile bir arada olmanın verdiği heyecanı dile getirdi. Röportajı sırasında filmin vizyon tarihini açıklayan Cabar; "Filmimiz 20 Ekim'de vizyona girecek ama seyirciyle ilk kez burada Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde buluşuyor. Burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Çok anlamlı ve duygu yüklü bir gün yaşıyorum. Filmimiz henüz vizyona girmedi fakat biz buradaki kız kardeşlerimizle birlikte filmimizi ilk kez izledik. Filmimizin seyirciyle ilk buluşması burada gerçekleşti. İç çekişlerini, nidalarını ve alkışlarını duydum. Bir annenin dramından etkilendiklerini çok hissettim ama en çok Emine karakteriyle ilgili davanın görüldüğü ve sonuca bağlandığı anda salonda çıkan alkış beni çok etkiledi. Sanıyorum ki buradaki seyircilerin en çok kendilerinden bir şey buldukları sahne orasıydı. Hayatımın en anlamlı günü." ifadelerini kullandı.

Serçenin Gözyaşı filmi

Serçenin Gözyaşı filmi

"ARTIK BİR ŞEYLER DEĞİŞECEK"

Bu filmde yer aldığı için mutluluğunu dile getiren Gülsüm Sayar, aldıkları etkileşimler ile filmin daha çok anlam kazandığını söyledi. Sayar; "Türkiye'de bir ilk. Filmimizi galadan önce kadın mahkumlarımızla beraber burada izleyeceğiz. Onun için çok heyecanlıyım. Kadınlarla birlikte izlemek, onlarla beraber şahit olmak çok heyecanlıydı. İçeriye girdiğimde başlangıçta normaldi ama sonra aynı anda yükselip tepki gösterdiğimiz sahneler oldu. Birçok kez onların tepkilerini duydum ve bu benim için çok güzel bir andı. Biliyorum ki filmimiz çok ses getirecek, aynı zamanda da artık bir şeyler değişecek. Her şey çok güzel olsun." diyerek filme dair iyi temennilerini dile getirdi. 

Serçenin Gözyaşı filminden kesit

Serçenin Gözyaşı filminden kesit

20 EKİMDE SİNEMALARDA!

Filmin senaryosunu Şengül Boybaş'ın üstlendiği Serçenin Gözyaşı filminin hikayesi ise Gazeteci Ali Eyüboğlu'nun kaleminden. Yapımcılığını Çağla Başak Çobanoğlu'nun yaptığı filmin konusu gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanıyor. 70'li yıllarda başlayan ve o yıllardan günümüze Türkiye'nin bir panoramasını ekranlara taşıyan film, öldürülen kadınlara saygı duruşu niteliğindeki bir yapım. Ezgi Şenler, Uğur Güneş, Yeşim Salkım, Soydan Soydaş, Tamer Karadağlı, Arzu Cabar, Evren Erler, Sedef Şahin, Özlem Gürses, Kubilay Penbeklioğlu, Bilge Şen, Yağızkan Dikmen, Ahmet Sarsılmaz ve Özgür Çağlayan İncesu'nun rol aldığı Serçenin Gözyaşı filmi 20 Ekim'de seyirciyle buluşmak için hazırlanıyor.

“Serçenin Gözyaşı” filmi 20 Ekim’de sinemalarda! Serçenin Gözyaşı filmi konusu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

“Serçenin Gözyaşı” filmi 20 Ekim’de sinemalarda! Serçenin Gözyaşı filmi konusu nedir?
20 Ekim'de vizyona girecek "Serçenin Gözyaşı" filminin basın toplantısı gerçekleştirildi

İLİŞKİLİ HABER

20 Ekim'de vizyona girecek "Serçenin Gözyaşı" filminin basın toplantısı gerçekleştirildi
"Serçenin Gözyaşı" filmine Kanyon'da muhteşem gala!

İLİŞKİLİ HABER

"Serçenin Gözyaşı" filmine Kanyon'da muhteşem gala!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0