Türk dizileri Cannes'da ilgi odağı oldu! 180 ülkenin dikkatini çekti

TV ve yapım sektörü fuarı MIPCOM, Fransa'nın Cannes kentinde kapılarını dizi film severlere açtı. Türk dizilerinin de yer aldığı platformda 180 ülkenin ilgi odağı oldu.

TV ve yapım sektörü fuarı MIPCOM, Fransa'nın Cannes kentinde dizi fuar açılışı yaptı. açılışında konuşan Avdagiç, "heyecan", "aşk" ve "dram" içerikleriyle bir klasik haline gelen Türk dizilerinin dış pazarlara satış anlaşmalarının MIPCOM kapsamında imzalanmaya başlandığını aktardı.

Türk dizilerinin Cannes'da 108 ülkenin ilgi odağı olduğunu belirten Avdagiç, "MIPCOM 2023 Fuarı'na Türkiye'den, 20'si İstanbul Ticaret Odası'nın milli katılım organizasyonu ile olmak üzere 34 firma katılıyor. Fuarda 2 bin 600 yapımcı, 3 bin 100 içerik satın almacı ve 11 bin ziyaretçi bulunuyor." şeklinde konuştu.

Türk dizilerinin Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde 17'nci, Latin Amerika'da ise 10'uncu yılını kutladığını aktaran Avdagiç, "Türk dizileri, ihracat yaptığı 17 yılda küresel pazarların duygu dünyasına öyle girdi ki hangi diziyi üretirsek daha senaryo aşamasında ilgi odağı oluyor ve yüzde 80'i yayına girmeden kapışılıyor." dedi.

Cannes film festivali

Cannes film festivali

"17 YILDA İZLENMEDİK ÜLKE BIRAKMADI"

Avdagiç, "Türk dizileri geçen 17 yılda neredeyse izlenmedik ülke bırakmadı. Zengin içerik dünyamızın başarı hikayesini, Türk dizileri gibi adeta bir solukta izliyoruz. İhracatta da yine dizilerimizdeki gibi sürükleyici bir tempoda ilerliyoruz." şeklinde konuştu.

MasterChef yarışmacısı Azize'nin eski hali ortaya çıktı! Kimse o olduğuna inanamadı

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef yarışmacısı Azize'nin eski hali ortaya çıktı! Kimse o olduğuna inanamadı

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0