KADEM'in uluslararası STK ağı "WORLD Network" temsilcileri İstanbul'da!

8-15 Ekim tarihleri arasında ilk kez düzenlenen WORLD Network eğitim programında, 5 ayrı ülkeden sivil toplum kuruluşları İstanbul’da bir araya geldi.

TİKA tarafından desteklenen programın amacı,  kadın hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası STK’ların kapasitelerinin artırılması… Programın tam adı; "Kadın Hakları, Liderlik ve Gelişim Ağı, Women Rights, Leadership & Development - WORLD Network." KADEM ev sahipliğinde gerçekleşen programa bu yıl Bosna Hersek'ten Medica Zenica, Filistin'den Tamkeen ve Jerusalem Center for Women, Malezya’dan Purple Lilly, Gana’dan Gana Müslüman Kadın Dernekleri Federasyonu temsilcileri katıldı. 

7 gün süren programda, ağa dâhil olan STK’ların temsilciler; kadın hakları, kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlallerinin önlenmesi, savunuculuk, liderlik, kaynak geliştirme gibi konularda alanında uzman isimlerle buluştu. Lobicilikten ekip yönetimine, kaynak geliştirmeden gönüllü yönetimine kadar STK’ların ihtiyaç duydukları alanlarda 6 farklı eğitim ve 2 farklı workshop düzenlendi.

Turkish Coffee Talk etkinliklerinde ise Nun Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Esra Albayrak "Dönüşüm Anında Kadınca Konum Almak" konulu, Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez ise "Diplomaside Kadın olmak ve toplumsal dönüşüme etkileri" konulu söyleşiler gerçekleştirildi. 

 "Ağın Geleceği" toplantısında ise Word Network ağının bundan sonraki işleyişi masaya yatırılarak kısa ve uzun vadeli çalışma takvimi oluşturuldu. 
Hem KADEM hem Türkiye adına bir ilkin gerçekleştirildiği WORLD Network ağı ile dünyanın farklı ülkelerinde kadına dair çalışmalar yürüten STK’ların kapasitelerinin artırılması ve tüm kadınların onurlarıyla güven içinde yaşayabileceği adil bir dünya inşa etmek amaçlanıyor.

Çal Kadın Kooperatifi lezzetli ve sağlıklı ürünleri ile satışını sürdürüyor!

İLİŞKİLİ HABER

Çal Kadın Kooperatifi lezzetli ve sağlıklı ürünleri ile satışını sürdürüyor!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0