Cumhuriyet'in 100.yılına özel "Mahsusa Trablusgarb" dizisi ne anlatıyor? Ne zaman yayınlanacak

TRT'nin dijital platformu Tabii tarafından Cumhuriyet'in 100.yılına özel çekilen "Mahsusa Trablusgarb" dizisinin galası Ankara'da yapıldı. "Mahlusa Trablusgarb" dizisi ne anlatıyor? Ne zaman ve nerede yayınlanacak?

TRT'nin dijital platformu Tabii tarafından Cumhuriyet'in 100.yılına özel çekilen dizinin galası, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında gerçekleştirildi. İletişim Bakanı Fahrettin Altun, galada yaptığı konuşmasında Türkiye'nin yeni yüzyılına küresel oyuncu olarak girdiğini vurguladı ve şöyle söyledi: "Cumhuriyet'in yüzüncü yılını gerçek anlamda bir bölgesel güç, küresel aktör olarak yaşıyoruz. İçine kapatılmış, küçük meselelerle boğuşan bir ülke olarak değil, büyük bir küresel oyuncu olarak yaşıyoruz". Tabii projelerinin Türkiye'nin kendi tarihi ve kültürel anlatılarını tüm dünyaya yayılabilmesine imkan tanıdığının altını çizen Bakan Altun, Tabii platformunun sadece Türkiye'ye değil, aynı zamanda bölgeye ve tüm dünyaya da nitelikli içerikler sunduğunu ifade etti.

fahrettin altun

fahrettin altun

Tabii Kuzgun: Dipsiz Karanlık dizisi nerede çekiliyor? Tabii Kuzgun konusu nedir?İLİŞKİLİ HABERTabii Kuzgun: Dipsiz Karanlık dizisi nerede çekiliyor? Tabii Kuzgun konusu nedir?

MAHSUSA TRABLUSGARB DİZİSİ NE ANLATIYOR?

Mahsusa Trablusgarb dizisi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele yıllarındaki birçok kahramanımızın kahramanlık hikayelerini anlatıyor. Trablusgarb Savaşı yıllarındaki mücadeleye odaklanan dizi hakkında Bakan Altun, "Bu dizi aslında bu coğrafyada uzun yıllardır nasıl bir varlık ve adalet mücadelesi verdiğimizi de ortaya koyuyor. Trablusgarb savaşı yıllarına dönüp baktığımızda görüyoruz ki yine bir tarafta sömürge siyaseti güdenler bir taraftan da bu siyasete direnerek istiklalini muhafaza etmeye çalışan toplumlar var. Bu istiklali muhafaza etmeye çalışan toplumlar bugün itibarıyla esas anlamıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran o iradenin de temsilcisi." diyerek dizinin Türkiye'nin tarihsel ve kültürel mücadelesini anlatması açısından çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Dizinin galasında konuşma yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, dizinin bir avuç serdengeçtinin Trablus'taki mücadelesine odaklandığını bildirdi ve şunları ekledi: "Hem Cumhuriyet'in 100 yıllık serüveninin hem de bundan sonraki süreçte Türkiye Yüzyılı'nın idrak edilmesi açısından kıymetli bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu proje, hem ulusal hem de uluslararası kamuoyuna çok kıymetli bir mesajı içeriyor. Bu mesajda Türkiye'nin mücadelesi, yüzyıllar boyunca ortaya koyduğu irade, mücadele hiçbir zaman kendisi için olmamıştır."

öykü çelik ve ali ersan duru

öykü çelik ve ali ersan duru

MAHSUSA TRABLUSGARB DİZİSİ NE ZAMAN VE NEREDE YAYINLANACAK?

Başrollerini Öykü Çelik ve Ali Ersan Duru'nun paylaşacağı dizi Mahsusa Trablusgarb, 29 Ekim'de TRT'nin dijital platformu Tabii'de yayınlanmaya başlayacak.

mahsusa trablusgarb

mahsusa trablusgarb

 

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0