Animasyon severlere müjdeli haber! 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' vizyona giriyor

İlk iki sinema filmiyle hem küçüklerden hem de büyüklerden tam not alan 'Aslan Hürkuş' serisi yeni filmiyle vizyona girmek için gün sayıyor. TRT Çocuk'un mucit kahramanı Aslan’ın hikayesini konu alan animasyon filmi 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası', beyaz perdede yer alacak.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

TRT ortak yapımın minik izleyiciler için hazırladığı 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' filmi vizyona girmek için hazırlanıyor. TRT ortak yapımının dokuzuncu animasyon film olarak bu yıl vizyona girecek 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' filmi TRT Çocuk’un mucit kahramanı Aslan'ın başından geçen olayları konu alıyor. İlk iki sinema filmiyle büyük beğeni toplayan 'Aslan Hürkuş' serisi animasyon türündeki üçüncü sinema filmi olan  'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' ile 10 Kasım'da minik izleyicileri ile yeniden bir araya gelecek. 

Aslan Hürkuş filmi

Aslan Hürkuş filmi

ÇOCUKLARI BÜYÜK BİR SERÜVENE DAVET EDİYOR!

TRT Çocuk bünyesindeki psikolog, pedagog, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörleri tarafından detaylı bir değerlendirme sürecinden geçen  'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' filmi, TUSAŞ'ın yerli üretim eğitim uçağı HÜRKUŞ, insansız hava aracı ANKA ve uçak mühendisi olma hayali kuran Aslan ile çocukları büyük bir serüvene eşlik etmeye davet ediyor. Yapımcılığını Murat Kaya’nın, yönetmenliğini ise H. Sinan Güngör, Halil Öztürk ve Semih Turalı'nın üstlendiği filmin müziklerini ilk filmde olduğu gibi Ferman Akgül hazırladı. 

Aslan Hürkuş filmi

Aslan Hürkuş filmi

TUSAŞ MÜHENDİSLERİNDEN DANIŞMANLIK DESTEĞİ ALINDI!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) teknik danışmanlık desteğiyle hazırlanan TRT ortak yapımı filmde, ilk uçuşunu 2013 yılında gerçekleştiren HÜRKUŞ'un ve ilk uçuşunu 2010 yılında gerçekleştiren insansız hava aracı ANKA’nın yer aldığı sahnelerde, TUSAŞ mühendisleri teknik danışmanlık desteği verdi. Eğlence, dostluk ve heyecan dolu film ile okul çağındaki çocuklara havacılığı sevdirmek, onları gelişen milli teknoloji hakkında bilgilendirmek, takım ruhu ve dostluk kazanımlarıyla buluşturmak hedefleniyor. Film, 10 Kasım'da tüm Türkiye sinemalarında izleyiciyle buluşacak.

ASLAN HÜRKUŞ 3: ANKA ADASI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

ANKA, bilimsel çalışmalar yapan Fikret adlı bir bilim insanıyla Ege Bölgesi’ndeki bir adada görevdedir. Yanında teknik işleri halleden, tesiste bir nevi otomasyon kolu olarak kullanılan on beş drone vardır. ANKA ve Fikret’in yürüttüğü çalışmalar adaya bir gök taşının düşmesiyle alt üst olur. Gök taşının yaydığı manyetik alan sayesinde drone’lar canlanır ve tüm drone’lar ANKA’ya karşı cephe alır. Drone’ların lideri Yusufçuk, ANKA dâhil tüm uçan araçları kendi emrine almak ister ve diğerlerine ANKA’yı yakalaması için emir verir. Onlardan kaçarken hasar gören ANKA’nın imdadına Aslan, HÜRKUŞ, Mehmet, Eren ve Zeynep yetişir. Bir grup çocuğun, bir bilim insanı ve iki uçan aracın, drone’ları durdurmak için öncelikle iş birliği yapmayı öğrenmeleri gerekir.

'ASLAN HÜRKUŞ 3: ANKA ADASI' FİLM FRAGMANI:

TRT ortak yapımı 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' filminin galası gerçekleşti!

İLİŞKİLİ HABER

TRT ortak yapımı 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' filminin galası gerçekleşti!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0