TRT ortak yapımı 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' filminin galası gerçekleşti!

TRT ortak yapımı 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' animasyon filminin İstanbul’da gerçekleşen galasına hem küçükler hem de büyükler yoğun ilgi gösterdi. 'Aslan Hürkuş' serisinin devam filmi olan 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' 10 Kasım'dan itibaren tüm Türkiye sinemalarında izleyiciyle buluşacak.

İlk iki sinema filmiyle hem küçüklerden hem de büyüklerden tam not alan 'Aslan Hürkuş' serisinin yeni filmi 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası'nın galası İstanbul’da gerçekleşti. TRT Çocuk’un mucit kahramanı Aslan’ın animasyon türündeki üçüncü sinema filmi olan 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası'nın galasına TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, film ekibi ve çok sayıda davetli katıldı.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol

"SİNEMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

TRT olarak yerli ortak yapım filmlerde, toplam gişe oranlarının yüzde 50'sinden yüksek bir sayıya ulaştıklarını dile getiren TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, gala konuşmasında  "Vizyonda devam eden ve yeni filmlerimizle bu oranı yükselteceğiz. Zaten sinemayı gişede ciddi manada domine eden pozisyondayız. Sinemayı çok önemsiyoruz." şeklinde konuştu. 

Aslan Hürkuş 3: Anka Adası Gala

Aslan Hürkuş 3: Anka Adası Gala

"ÇOCUKLARIMIZI ASLAN HÜRKUŞ GİBİ YAPIMLARLA BÜYÜTMEK İSTİYORUZ"

Konuşması sırasında İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılarında 10 binden fazla masum vatandaşın katledildiğini dile getiren TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, konuşması ile Filistin'de yaşananlara dikkat çekti. Muhammed Ziyad Varol, konuşması sırasında "10 binden fazla sivil katledildi ve çoğu maalesef çocuklar. Çocukların yüzünü güldürmek her medeniyete nasip olmuyor. Biz tarihimiz boyunca çocukları hem medeniyeti hem davasını hem ülküsünü yükselten nesiller olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını yeni tamamladık. İnşallah ikinci yüzyılımıza girerken gençlerimizi, çocuklarımızı, Aslan Hürkuş gibi kendi motiflerini, kendi türkülerini, kendi kahramanlarını barındıran yeni yapımlarla büyütmek istiyoruz. Çocukların yüzünü güldürmek istiyoruz. Biz böyle bir medeniyete sahibiz. Sadece Türkiye'de değil aslında bu dünyada da böyle olmak zorunda. Cumhurbaşkanımızın bizlere koyduğu vizyon da bunu gerektiriyor." ifadelerini kullandı. 

Bu yılı, toplamda 17 TRT ortak yapımı sinema filmiyle tamamlayacaklarını dile getiren Muhammed Ziyad Varol, sinema alanında yerelde ve globalde farklı işbirliklerinin de artarak devam edeceğini belirtti. Öğretmenler Günü kapsamında 'Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!' in yanı sıra 'Nefes - Yer Eksi İki' ve animasyon türündeki 'Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu' filmlerinin duyuran Muhammed Ziyad Varol, filmlerin yıl sonuna kadar seyirciyle buluşacağını aktardı. 

Aslan Hürkuş 3: Anka Adası Gala

Aslan Hürkuş 3: Anka Adası Gala

TUSAŞ MÜHENDİSLERİNDEN DANIŞMANLIK DESTEĞİ ALINDI!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) teknik danışmanlık desteğiyle hazırlanan TRT ortak yapımı filmde, ilk uçuşunu 2013 yılında gerçekleştiren HÜRKUŞ'un ve ilk uçuşunu 2010 yılında gerçekleştiren insansız hava aracı ANKA’nın yer aldığı sahnelerde, TUSAŞ mühendisleri teknik danışmanlık desteği verdi. Eğlence, dostluk ve heyecan dolu film ile okul çağındaki çocuklara havacılığı sevdirmek, onları gelişen milli teknoloji hakkında bilgilendirmek, takım ruhu ve dostluk kazanımlarıyla buluşturmak hedefleniyor. 

ASLAN HÜRKUŞ 3: ANKA ADASI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

ANKA, bilimsel çalışmalar yapan Fikret adlı bir bilim insanıyla Ege Bölgesi’ndeki bir adada görevdedir. Yanında teknik işleri halleden, tesiste bir nevi otomasyon kolu olarak kullanılan on beş drone vardır. ANKA ve Fikret’in yürüttüğü çalışmalar adaya bir gök taşının düşmesiyle alt üst olur. Gök taşının yaydığı manyetik alan sayesinde drone’lar canlanır ve tüm drone’lar ANKA’ya karşı cephe alır. Drone’ların lideri Yusufçuk, ANKA dâhil tüm uçan araçları kendi emrine almak ister ve diğerlerine ANKA’yı yakalaması için emir verir. Onlardan kaçarken hasar gören ANKA’nın imdadına Aslan, HÜRKUŞ, Mehmet, Eren ve Zeynep yetişir. Bir grup çocuğun, bir bilim insanı ve iki uçan aracın, drone’ları durdurmak için öncelikle iş birliği yapmayı öğrenmeleri gerekir.

ÇOCUKLARI BÜYÜK BİR SERÜVENE DAVET EDİYOR!

TRT Çocuk bünyesindeki psikolog, pedagog, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörleri tarafından detaylı bir değerlendirme sürecinden geçen  'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' filmi, TUSAŞ'ın yerli üretim eğitim uçağı HÜRKUŞ, insansız hava aracı ANKA ve uçak mühendisi olma hayali kuran Aslan ile çocukları büyük bir serüvene eşlik etmeye davet ediyor. Yapımcılığını Murat Kaya’nın, yönetmenliğini ise H. Sinan Güngör, Halil Öztürk ve Semih Turalı'nın üstlendiği filmin müziklerini ilk filmde olduğu gibi Ferman Akgül hazırladı. Film, 10 Kasım'dan itibaren tüm Türkiye sinemalarında izleyiciyle buluşacak.

Animasyon severlere müjdeli haber! 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' vizyona giriyor

İLİŞKİLİ HABER

Animasyon severlere müjdeli haber! 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' vizyona giriyor
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0