BM Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nde Emine Erdoğan: Dünyanın gözü önünde bir kıyım yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenlenen 2023 Dünya Şehirler Günü programına konuşmacı olarak katıldı. Yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Emine Erdoğan, BM Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği acımasız saldırılara dikkat çekti.

Kentsel gelişim hedeflerini geliştirmek ve şehirlerin önemine dikkati çekmek amacıyla ilan edilen 31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı bu sene İstanbul'un Üsküdar semtinde gerçekleştirildi. BM Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nde konuşmacı olarak yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yaptığı konuşma ile hızlı kentleşme sorununa dikkat çekti. Emine Erdoğan; "Seslerimizi ortak evimiz dünya için birleştirme vakti." şeklinde konuştu. 

"HIZLI KENTLEŞME KRİZİ BERABERİNDE GETİRİYOR!"

Sıfır Atık Projesi'nin amacına yönelik açıklamalarda bulunan Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi ile gerçekleştirilen faaliyetlere dikkat çekti. Emine Erdoğan; "Şehir ve insan bir bütün olarak yer bulur. İnsan şehri inşa ederken taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Şehirlerin önemi farklı boyuta ulaştı. Hızlı kentleşme bir çok krizi de beraberinde getiriyor. İklim krizi ve beraberinde getirdiği sorunlara karşı elimizde büyük bir güç var, şu an. Artık şimdiye odaklanmak gerekiyor. Şimdi somut kararlar alma vakti. Seslerimizi ortak evimiz dünya için birleştirme vakti. Hızlı kentleşme krizi beraberinde getiriyor. Sıfır Atık Projesi küresel hareket haline geldi. Sizleri Sıfır Atık hareketine desteğe davet ediyorum." şeklinde konuştu. 

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"GAZZE'DEKİ SALDIRILAR VİCDANLARIMIZDA YARALAR AÇIYOR"

Konuşması sırasında Gazze'ye yönelik yapılan saldırılara dair düşüncelerini belirten Emine Erdoğan, hayatını kaybeden Filistinlilere baş sağlığı diledi. Emine Erdoğan; "7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği acımasız saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilere başsağlığı diliyorum. Kadın çocuk yaşlı genç ayırt etmeksizin dünyanın gözü önünde bir kıyım gerçekleştiriliyor. Sadece insanlar hayatını kaybetmiyor, insanlığın ortak umudu da pervasızca yok ediliyor. Dünyanın gözü önünde bir kıyım yapılıyor. Nefret, savaş ve düşmanlığı yayıldığı günlerde Gazze'deki saldırılar vicdanlarımızda yaralar açıyor." dedi. 

 Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"KAZANIMLARI KORUMAK İÇİN SIFIR ATIK VAKFI KURULDU"

Başkanlığını yürüttüğü Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Danışma Kurulu'nun üyeleriyle ilk kez yüz yüze gelecekleri bir toplantı düzenlediklerinden bahseden Emine Erdoğan, toplantının yarın İstanbul'da gerçekleştirileceğini söyledi. Sıfır Atık Projesi'nin hedeflediklerini dile getiren Emine Erdoğan, gerçekleştirilen projelerden bahsederek faaliyetlere dikkat çekti. Emine Erdoğan; "Sıfır Atık Projesi küresel hareket haline geldi. Sizleri Sıfır Atık hareketine desteğe davet ediyorum. Sıfır Atık vakfı kuruldu. Vakfımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki seneyi Sıfır Atık yılı ilan etmek için çalışıyoruz. Küresel Sıfır Atık Fonu için çalışmaya başlayacağız." ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

Emine Erdoğan, Burundi Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın eşi ile bir araya geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan, Burundi Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın eşi ile bir araya geldi!
Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Karayolu Güvenliği Özel Temsilcisi ile bir araya geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Karayolu Güvenliği Özel Temsilcisi ile bir araya geldi!
Emine Erdoğan'dan Dünya Şehirler Günü paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan Dünya Şehirler Günü paylaşımı!
Emine Erdoğan'dan İsrail tepkisi! "İsrail ordusu, bir milleti tarihten silmeye çalışıyor"

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan İsrail tepkisi! "İsrail ordusu, bir milleti tarihten silmeye çalışıyor"
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 3

Dava Adamı 6 ay önce

Helal olsun sana

ahirette ? 6 ay önce

bu dünyada isiniz is

Velhasil 6 ay önce

Ögretmenligi öğrenememiş vicdansiz birisin.Allah sanada ayni boyle bir cocuk versin.gerci vermesin.senin gibiler o cocuguda dişlar.ne vardi onada orda özel bir rol versen.yapamasada arkada onlar gibi yapmaya calissa grberirmiydin.Allah işte.icindeki pisligi boyle ortaya cikarmis.sen o cocuga bunu yapt8n.Allahta seni tum turkiyeye rexil etti.ilahi adalet budur işte