Emine Erdoğan'dan Dünya Şehirler Günü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz gün Birleşmiş Milletler Habitat tarafından düzenlenerek ilk kez İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Şehirler Günü programına dair sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Yaptığı paylaşım ile BM Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi'ndeki görüntüleri yayınlayan Emine Erdoğan, konuşmasına dair ayrıntıları anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Birleşmiş Milletler Habitat tarafından her sene farklı bir şehirde düzenlenen 31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı bu sene ilk kez İstanbul'da gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen programda  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, konuşma yaptı. Konuşmasına dair detayları sosyal medya hesaplarından yayınlayan Emine Erdoğan, sosyal medyada ilgi odağı oldu. Emine Erdoğan; " 'Herkes için Sürdürülebilir Kentsel Geleceğin Finansmanı' temasıyla gerçekleştirilen buluşmanın, ortak evimiz için sürdürülebilir ve müreffeh bir geleceğe köprü olacağına inanıyorum." dedi.

31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı

31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı

"BÜYÜK BİR MEMNUNİYET!"

Dünya Şehirler Günü programının İstanbul'da gerçekleştirilmesine dair memnuniyetini dile getiren Emine Erdoğan, konuşması sırasında "Birleşmiş Milletler Habitat tarafından her sene farklı bir şehirde düzenlenen 31 Ekim Dünya Şehirler Günü programını bu yıl ev sahipliğimizde, medeniyetleri ve kıtaları buluşturan İstanbul’da gerçekleştirdik. Kıymetli lider eşlerini, BM yetkililerini, bakanları, uluslararası kuruluş temsilcilerini, gazetecileri, yazarları ve tüm yabancı misafirlerimizi ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duydum." şeklinde konuştu. 

31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı Emine Erdoğan

31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı Emine Erdoğan

KONUŞMASI SIRASINDA FİLİSTİN'E DİKKAT ÇEKTİ!

Konuşması sırasında 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği acımasız saldırılara dikkat çektiğini dile getiren Emine Erdoğan, paylaşımı sırasında "Bu önemli program vesilesiyle bir kez daha Filistin’deki kıyımın acı boyutunu dünyaya anlatarak, barış çağrımızı yineledim. 'Herkes için Sürdürülebilir Kentsel Geleceğin Finansmanı' temasıyla gerçekleştirilen buluşmanın, ortak evimiz için sürdürülebilir ve müreffeh bir geleceğe köprü olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı Emine Erdoğan

31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı Emine Erdoğan

"6 YIL ÖNCE SIFIR ATIK PROJESİ İLE BÜYÜK BİR ATILIM BAŞLATTIK!"

Sosyal medya paylaşımında Sıfır Atık Projesi ile gerçekleştirilen faaliyetlere dikkat çektiğini söyleyen Emine Erdoğan; "Küresel düzlemde güç birliği ile herkesi kapsayan; sürdürülebilirliğin, adaletin, refahın hüküm sürdüğü şehirleri ve yaşamı tesis edebiliriz. Kentlerimizi dönüştürmeye bugünden başlayarak iklim krizi ile mücadeleye hız kazandırabiliriz. İşte bu nedenle Türkiye olarak 6 yıl önce Sıfır Atık projesi ile büyük bir atılım başlatarak yaşam merkezlerimizde köklü değişikliklere gittik." dedi.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçen herkes için ayrıca teşekkürlerini ileten Emine Erdoğan, "Kendi evinde, kurumunda, ülkesinde atıksız yaşama geçmeyi taahhüt ederek Küresel Sıfır Atık Beyanımızı imzalayan başta lider eşleri olmak üzere, tüm çevre gönüllülerini tebrik ediyorum. Programımıza video mesaj ile katılan BM Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres’e ve Dünya Şehirler Günü buluşması için Türkiye’yi ve İstanbul’u tercih eden BM-Habitat’a ve İcra Direktörü, kıymetli dostum Maimunah Sharif’e şükranlarımı sunuyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." sözleriyle paylaşımını sonlandırdı. 

İşte, İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Şehirler Günü programı;

BM Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nde Emine Erdoğan: Dünyanın gözü önünde bir kıyım yapılıyor!

İLİŞKİLİ HABER

BM Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nde Emine Erdoğan: Dünyanın gözü önünde bir kıyım yapılıyor!
Emine Erdoğan devlet başkanlarının eşleriyle Topkapı Sarayı'na anlamlı bir ziyarette bulundu

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan devlet başkanlarının eşleriyle Topkapı Sarayı'na anlamlı bir ziyarette bulundu
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile bir araya geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile bir araya geldi!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0