Bakan Göktaş'tan 'Sakla Beni'ye tepki! Skandal sahneye "dur" dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sakla Beni" adlı dizide çocuklarla ilgili ihmal ve istismar şüphesi uyandırabilecek bazı sahnelerin yer almasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş skandal sahne için, "Böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir durumdur" dedi.

Star TV'nin yeni dizisi "Sakla Beni", geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk bölümüyle bardağı taşıran sahneleri ekranlara getirdi.

Toplumun yapı taşı olan 'aile' kavramını hedef alan yapımda, iki çocuk arasında geçen "Bu iki kişilik bir oyun, büyüklerin oynadığı bir oyun..." şeklinde diyaloglar ve sahneler izleyenleri dehşete düşürdü.

Sakla Beni

Sakla Beni

Şiddet, zorbalığın hat safhada işlendiği dizide çocukların psikolojisini gözetmeyen sahnelere yer verilmesi başta ebeveynler olmak üzere sosyal medya kullanıcılarını öfkelendirdi. 

Sakla Beni dizisinden kareler

Sakla Beni dizisinden kareler

Skandal yapıma tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, resmi sosyal medya hesabından konuya dair açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

BAKAN GÖKTAŞ'IN MESAJI

Göktaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Dün akşam televizyon ekranlarında yayınlanan 'Sakla Beni' isimli dizide yer alan bir bölümde çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere yer verilmiştir. Söz konusu sahnelerin çocuğa yönelik ihmal ve istismar şüphesi uyandırabileceği ve bu kapsamda RTÜK uzmanları tarafından değerlendirilmesi yönündeki talebimiz ise dizi henüz yayınlanmadan 23/10/2023 tarihinde RTÜK’e iletilmiştir. Çocuklarımızı her türlü ihmal, şiddet, istismardan koruma noktasında medyayı önemli paydaşlarımızdan biri olarak gördüğümüzü her fırsatta ifade ederken böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda bir kere daha tüm medya kuruluşlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum."

Özlem Savaş İbrahim Büyükak'ı hedef aldı: Bu işe yıllarını verenlere ayıp olmuyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Özlem Savaş İbrahim Büyükak'ı hedef aldı: Bu işe yıllarını verenlere ayıp olmuyor mu?

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 15

Mustafa Köbül 6 ay önce

Bu ve buna benzer onlarca dizi var . Hepsi yayından kaldırılsın. Elimizde kalan tek şey aile ve artık o da elden gidiyor. Çekirdek aileye düşürüldük. Şimdi de onu parçalıyorlar. Ne zaman uyanacağız, ne zaman gerçek tepkimizi göstereceğiz.

Toplam 2 beğeni

harbici 6 ay önce

bıktık bu dizilerinde ahlaksızlıklarından. kadınlar da bu diziler yüzünden bozuldular gittiler.

Toplam 2 beğeni

ANTİDİZİ 6 ay önce

Manukyan'ın çocukları mı yayınlıyor bu dizileri?

Toplam 1 beğeni

Alaaddin 6 ay önce

Bu tür diziler yayınlanmadan önce bakanlığın müdahale etmesi ve yayınlanmasına engel olmalı. Ayrıca gerekli cezayı da verebilmeli

Toplam 2 beğeni

Alican 6 ay önce

Hassasiyet göstermeye davet etmiş! Kardeşim davet etme böyle dizileri direk yayından kaldırın gitsin. Aile yapısına dinamit koyan dizileri devlet olarak engelleyin gitsin. Kimse müslüman mahallesinde salyangoz satmasın. Devlet olarak Aile Bakanlığı olarak çocuklarımızı ve aile yapısını bozmaya yönelik tüm dizi ve filmleri engelleyin gitsin.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun