Sonbaharda giyebileceğiniz altıgen motifli hırka yapılışı! Motifli hırka kol birleşimi yapımı

En çok kullanılan giysiler arasında yer alan örgü hırka modelleri bu yıl çok ilgi çekici modeller bulunduruyor. Çok kolay ve pratik bir şekilde yapılabilecek örgüler zamanı kısıtlı olanlar için hem idealdir. Hem de çok kısa sürede çok güzel hırka modelleri elde etmenizi sağlıyor. Peki, motifli hırka nasıl yapılır? İşte kolayca yapabileceğiniz sonbaharın vazgeçilmezi örgü hırka modelinin yapılışı:

İster kendinize ister çocuklarınıza sonbahar mevsiminde giyebilecekleri harika bir hırka örneği ile karşınızdayız. Beğendiğiniz tığ işi altıgen motifleri büyüterek kendinize el örgüsü hırka modelleri ve yapılışı örebilirsiniz. Birbirinden güzel uzun hırkalar, belden kısa hırkalar örebilirsiniz. Altıgen motifli cepli hırka yapılışında kullanılan motifin modellerinin hem büyükler için olanlarını hem de küçükler için olanlar için yapabilirsiniz. Büyükler için altıgen hırkanın tarifinde kullandığımız motifi biraz daha küçük örerek istediğiniz yaş grubu için örebilirsiniz. Hırka modellerinin en güzel örneklerini yasemin.com ekibi olarak sizler için hazırlamaya devam edeceğiz. İşte detaylarıyla birlikte altıgen sonbahar hırkası yapımı:

En güzel bebek örgü şapka nasıl yapılır? En şık ve kolay 2023 örgü bere modelleriİLİŞKİLİ HABEREn güzel bebek örgü şapka nasıl yapılır? En şık ve kolay 2023 örgü bere modelleri

TIĞ İŞİ KOLAY SONBAHAR HIRKA MODELİ YAPILIŞI

Malzemeler:

⇒ 4 adet Ebruli (Kek) el örgü ipleri
⇒ 5 mm tığ

Yapılışı:

1) 5 zincir çekip halka oluşturuyoruz ve 3 zincir çekip halkanın içine 2 tane ikili trabzan yapıyoruz. Araya 1 zincir çekip 3 tane ikili trabzan yapıyoruz. Toplam 6 tane 3’lü ikili trabzan grubumuz olacak, grup aralarına hep 1 zincir çekiyoruz. İlk sıramızı böyle bitiriyoruz.

Altıgen sonbahar hırkası yapımı

Altıgen sonbahar hırkası yapımı

2) 3 zincir çekip üst sıraya çıkıyoruz. Alt sırada aralara 1 zincir çekmiştik ya oralar köşe olacak. Her trabzan üstüne 1 tane ikili trabzan yapın, köşelerde boşluğa 2 tane ikili trabzan, 2 zincir, aynı boşluğa 2 tane ikili trabzan yapın. 5 köşemiz oluyor, iki köşe arasında 7 trabzan yapmış oluyoruz.

örgü nasıl yapılır

örgü nasıl yapılır

3) 4 zincir çekip yukarı çıkıyoruz, 1 tane trabzan atlayıp sonrakine 1 tane ikili trabzan yapıyoruz. Aralara 1 zincir çekerek, 1 trabzan atlayıp bir sonrakine 1 tane trabzan yapıyoruz. Köşeye gelince araya 2 zincir çekiyoruz.

motifli hırka kol birleşimi nasıl yapılır

motifli hırka kol birleşimi nasıl yapılır

4) Şimdi geldik azaltma yapacağımız sıraya, sadece bir yerde yapıyoruz azaltmayı, o da ilk yukarı çıktığımız yer, sıranın sonrası standart devam etmesi gerekiyor. 3 zincir çekip yukarı çıkıyoruz, tığın üstüne ip dolayıp batıyoruz, sadece bir sefer çıkıyoruz, 2 ipi tığda bekletiyoruz. 3 ve 4’dü de aynen alıp, tek sefer de çıkıp tığda bekletiyoruz. Tığda 4 ip olduğu zaman tek seferde çekiyoruz. Sonrası hep aynı, bir tane trabzan üstüne bir tane boşluğa trabzan yaparak devam ediyoruz. Köşelere gelince 2 tane trabzan, 2 zincir, 2 tane trabzan yapıyoruz.

hırka nasıl örülür

hırka nasıl örülür

5) 3. sıra ile aynı şekilde örüyoruz. 4 zincir çekip yukarı çıkıyoruz. 1 tane atlayıp diğerine trabzan yapıyoruz. Köşeler yine 2 trabzan, 2 zincir, aynı yere 2 trabzan şeklinde devam edin. 4. sıra ile aynı şekilde örüyoruz. Sadece yine bir sefer azaltma yapılacak unutmuyoruz.

6) Bundan sonra döngü hep devam ediyor, 3 ve 4. sıralar hep tekrar ediyoruz. Ben 20 sıra boyunca ördüm, siz de bedeninize göre ölçerek yapabilirsiniz. İkinci parçayı da aynı şekilde örüyoruz.

Şimdi iki parçamız da bitti ise azaltma yaptığımız yerden ikiye katlayarak hırka şeklini veriyoruz.

delikli hırka örgü

delikli hırka örgü

7) Kullandığınız renge göre değişmekle birlikte gri renk ile 4 sıra boyunca yine aynı şekilde örerek sırt ve etek için ekleme yapabilirsiniz. Delikliden başlıyorsunuz ama unutmayın ters istikamette başlayın ki trabzanlı sıraya geldiğinizde hırkanın düz yüzüne gelsin güzel görünsün.

8) Kol ucuna ben 12 sıra daha ekleme yaptım, siz de kendinize göre ayarlayabilirsiniz.. Kolda azaltmalara devam etmeyi unutmayın lütfen ve ilk sıra ters istikamet olarak örün.

9) Şimdi dikmeye başlıyoruz. Kolları üstten ve sırtı ortadan dikiyoruz.

10) Son olarak kol ucunu kendinize öre ayarlayıp dilerseniz daraltabilirsiniz. İstediğiniz darlığa göre de sonraki sıralardan ara ara eksiltmeler yaparak  sık iğne ile 7 sıra örebilirsiniz.

Uyku öncesi cilt bakımı nasıl yapılır? Gece yatmadan yüze ne sürülür?

İLİŞKİLİ HABER

Uyku öncesi cilt bakımı nasıl yapılır? Gece yatmadan yüze ne sürülür?
En güzel düğün takı seti modelleri hangisi? 2023 en şık düğün takı seti modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En güzel düğün takı seti modelleri hangisi? 2023 en şık düğün takı seti modelleri
Cumhuriyet'in 100. yılına özel dev adım! İstanbul'da 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz

İLİŞKİLİ HABER

Cumhuriyet'in 100. yılına özel dev adım! İstanbul'da 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Xo Efee 1 yıl önce

Güzel

Xo Efee 1 yıl önce

Güzel