Tunuslu şarkıcının Filistin şarkısı stüdyodakileri canlı yayında gözyaşlarına boğdu!

Gazze'de bir aydır süren insanlık dramı gün geçtikçe kat be kat artarak devam ediyor. İsrail'in, Filistin'de katlettiği masum canların sayısı ise her geçen gün gittikçe artıyor. Gazze'de yaşanan acıyı şarkılarıyla duyurmaya çalışan Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouthi'nin "Filistin’de doğdum" adlı şarkısı stüdyodakileri adeta gözyaşlarına boğdu. Canlı yayında yaşanan duygusal anlar kameralara işte böyle yansıdı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Arap dünyasının yakından tanıdığı isimlerden biri olan Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouthi, geçtiğimiz günlerde sunuculuğunu gazeteci Fulya Öztürk'ün yaptığı CNN TÜRK'te yayınlanan Akıl Çemberi adlı programın konuğu oldu. Filistin için yıllar önce yazdığı, milyonların kalbine dokunan "Filistin’de doğdum" adlı şarkıyı yeniden seslendiren Tunuslu şarkıcı Gazze’de yaşanan acının sesi oldu. Mathlouti, İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırım sonrası tekrar gündeme gelen şarkının hikayesini anlattı. Duygusal anlar yaşayan stüdyodakiler gözyaşlarına engel olamadı.

STÜDYODA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Tunuslu şarkıcının, şarkısını seslendirdiği sırada ise stüdyoda duygusal anlar yaşandı. O anlarda gözyaşlarına hakim olamayan Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Masum Türker, Mathlouthi'den şarkıyı bir kez daha söylemesini istedi.

Masum Türker

Masum Türker

ŞARKININ HİKAYESİNDEN BAHSETTİ

Şarkının hikayesinden bahseden şarkıcı şu ifadeleri kullandı:

"Bu şarkı aslında bir roman Yunan şarkısı. Romanlıların hikayesi, acısı hakkındaydı. Onların kaybı hakkındaydı. Ben de Arapça sözler yazmaya karar verdim. Toprakları var, ülkeleri var ancak yokmuş gibi davrandılar. Benim de vermek istediğim mesaj buydu. Benim için önemli olan şey Filistin'den bahsetmek, onları konuşmak."

Emel Mathlouthi

Emel Mathlouthi

ŞARKIYI NEDEN ARAPÇA SÖYLEDİ?

İsrail'in Filistin işgaline tepki gösteren Tunuslu şarkıcı canlı yayında "ABD… Kimse ve hiçbir ülke bir şey yapmıyor. Herkes izliyor. Benim yapabildiğim tek şey de Gazze hakkında konuşmaya devam etmek ve sesli şekilde şunu söylüyorum; bu bir işgal, bu bir savaş değil. İşgal edilen ile işgal arasında. Bu şarkıyı Arapça söylemek önemliydi. Bu kalpten gelen bir şeyle ilgili. Kalbin kendini en dürüst, en otantik şekilde ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu da Arapça. Filistin acısı Arapça. Arapça'nın gösterilmesi önemliydi. Dilimizle gurur duyuyorum. Mesajlarımızı Arapça vermek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Filistinde doğdum

Filistinde doğdum

"ÇOK SİNİRLİYİM"

Tunuslu şarkıcı sözlerine "Şunu söylemek istiyorum. Oldukça sinirliyim. Arap olarak utanç duyuyorum. Ortada bir sessizlik var. Arap ülkeleri de sessiz. Onların sessizliği işgali normalleştiriyor. Uzun süredir böyle yapılıyor. İsrail'le bağlantılarını kesemiyorlar. Arap olarak utanç duyuyorum. Çok sinirliyim. Bu dünyada yaşayan bir insan olmaktan da utanç duyuyorum. Kimse ve hiçbir ülke bir şey yapmıyor. Herkes izliyor. Benim yapabildiğim tek şey de Gazze hakkında konuşmaya devam etmek. Ve sesli şekilde şunu söylüyorum; Bu bir işgal, bu bir savaş değil. İşgal edilen ile işgal arasında." ifadeleriyle devam etti.

Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouthi

Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouthi

"TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR"

Türkiye'nin Filistin'e olan desteği hakkında da konuşan Mathlouthi "Türkiye’ye teşekkür. Türkiye halkının Filistin hakkında çok duygulu çok istekli olduğunu biliyorum. Benim Türkiye’deki dinleyicilerimde her zaman biliyorum ki Türkiye’nin kalbi insanların kalbi doğru yerde" sözlerini kullandı.

Türkiye Filistin

Türkiye Filistin

FİLİSTİN'E DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE VURGU YAPTI

Ünlü şarkıcı aynı zamanda "Washington’da bu cumartesi bir yürüyüş olacak, bunun Filistin için en önemli protesto olacağını düşünüyorum. Umarım bu insanların baskısı gittikçe artar ve umarım siyasetçiler dinler." ifadelerini kullanarak ABD’nin başkenti Washington’daki Filistin’e destek yürüyüşünün önemine vurgu yaptı.

 Washington Filistine destek yürüyüşü

Washington Filistine destek yürüyüşü

Doktorların 1 yıl ömür biçtiği Ufuk Özkan'ın sağlık durumu hakkında açıklama!

İLİŞKİLİ HABER

Doktorların 1 yıl ömür biçtiği Ufuk Özkan'ın sağlık durumu hakkında açıklama!
Günlerdir sosyal medyadan haykırış içinde olan Gamze Özçelik'ten ayetli paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Günlerdir sosyal medyadan haykırış içinde olan Gamze Özçelik'ten ayetli paylaşım!
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

ihsan kastamonu 5 ay önce

müslüman ülkelerin aciz basiretsiz korkaklığından başkabirşey deyil parçala böl yut etki korkusu

İso 5 ay önce

Sulu. gözler , EKRANDA. AĞLA oy topla , görüngü beğenisi. Aaaaa. bana % bilmem kaç oy verdiler Aaaaa beni. şu. kadar görünmediler şu kadar. beğeni aldım BUNLARLA OYALANIN. DURUN