Sümeyye Erdoğan dünya barışı için çağrıda bulundu! "Zulüm karşısında sessiz kalamayız"

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi tarafından düzenlenen sessiz oturma eylemine katıldı. Eminönü Meydanı'nda başlatılan 3 günlük sessiz oturma eylemi Sultanahmet'te 8'inci gününde devam ediyor. Sümeyye Erdoğan Bayraktar; "Bu zulüm karşısında sessiz kalamayız." diyerek barış çağrısını yineledi.

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan BayraktarFilistinliler için düzenlenen sessiz oturma eylemine katılarak destek verdi. Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen 3 günlük sessiz oturma eylemi, Sultanahmet'te 8'inci gününde devam ediyor.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar

Sümeyye Erdoğan Bayraktar

Eminönü Meydanı'nda başlatılan sessiz oturma eyleminde Türkçe, İngilizce ve İbranice dillerinde "Filistin'de çocuklar ölüyor", "Katil İsrail" yazılı dövizler taşıyan kadınların bugünkü eylemine Sümeyye Erdoğan Bayraktar da katıldı. Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Heyet Başkanı olarak yer aldığı Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ile birlikte 74 sivil toplum kuruluşunun da destek verdiğini söyledi.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar Filistin eylemi

Sümeyye Erdoğan Bayraktar Filistin eylemi

"İSRAİL MASUM İNSANLARI KATLETMEYE DEVAM EDİYOR!"

Oturma eylemi sırasında Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) adına konuşan Sümeyye Erdoğan Bayraktar; "İsrail bir aydır bütün insani değerleri, bütün uluslararası hukuku çiğneyerek masum insanları katletmeye devam ediyor. Bir ay içinde 10 binden fazla masum insan ne yazık ki katledildi ve bu sayı her gün artıyor." şeklinde konuştu. 

Sümeyye Erdoğan Bayraktar Filistin eylemi

Sümeyye Erdoğan Bayraktar Filistin eylemi

"BU ZULÜM KARŞISINDA SESSİZ KALAMAYIZ!"

Konuşması esnasında İsrail'in gerçekleştirdiği acımasız saldırıların tek bir amacı olduğuna dikkat çeken Sümeyye Erdoğan Bayraktar, o amacın Filistinlilerin Gazze'den çıkarılması ve kendilerinin o topraklara yerleşmesi olduğunu söyledi. Sümeyye Erdoğan Bayraktar; "Bizler halklar olarak, vatandaşlar olarak, sivil toplum gönüllüleri olarak bu zulüm karşısında sessiz kalamayız." ifadelerini kullandı.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar Filistin eylemi

Sümeyye Erdoğan Bayraktar Filistin eylemi

"ÜRETİN VE ÜRETMEYE DEVAM EDİN!"

Dünyada milyonlarca insanın Filistin'in özgürlüğü için haykırdığını vurgulayan  Sümeyye Erdoğan Bayraktar, STK'lerin üzerine düşen görevin ellerinden ne geliyorsa yaparak, Filistin'in yanında olduğunu göstermek olduğunu söyledi. Zaman zaman gençlerin kendisine 'Ne yapabiliriz?' diye soru yönelttiğinden bahseden Sümeyye Erdoğan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti; "Bütün bunların yanında onlara diyorum ki, 'Arkadaşlar alanınız her neyse ne konuda beceriniz varsa ne konuda çalışıyorsanız o alanda bir numara olun. Çok iyi olun, üretin ve üretmeye devam edin.' Çünkü iyi insanlar kötüyle mücadele edebilmek için kötülerden daha üstün daha liyakatli olmak zorunda. Her zaman dünyada nerede bir mazlum varsa onun yanında olmuş bir ülke olarak, hakkı savunmuş bir ülke olarak Türkiye'nin de bağımsızlığı, güçlü olması bizlerin çokça çalışmasına, çokça üretmesine bağlı."

Sümeyye Erdoğan Bayraktar Filistin eylemi

Sümeyye Erdoğan Bayraktar Filistin eylemi

Eylemlerin Sultanahmet'in ardından farklı şekillerde devam edeceğini dile getiren Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Hatice Karasakız, konuşmasının sonunda eyleme aynı zamanda Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Müslüman olup Türkiye'de yaşayan Kanadalı İngilizce öğretmeni Jenny Molendyk Divleli, STK temsilcileri ve gönüllülerinde katıldığını söyledi. 

Sümeyye Erdoğan Bayraktar'dan Filistin çağrısı!

İLİŞKİLİ HABER

Sümeyye Erdoğan Bayraktar'dan Filistin çağrısı!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0