Picasso'nun "İlham Perisi" tablosu dudak uçuklatan fiyata satıldı!

Dünyaca ünlü ressam Picasso'nun "Femme à la montre" (İlham Perisi) isimli tablosu şok edici bir fiyata satıldı. Sotheby's müzayede evinde açık artırmaya çıkarılan tablo, açık artırmada satılan en pahalı ikinci sanat eseri oldu. Bakın tablonun fiyatı ne kadar...

Fransa'da yaşayan İspanyol bir ressam olan Pablo Picasso, Kübizm akımının kurucusu ve önemli temsilcisi olarak birçok tablosuyla dünyaca şöhret bulmuştur. Kübizmin haricinde çok çeşitli tarzların gelişmesine de katkı sağlayan Picasso'nun en çok bilinen tabloları arasında "Avignonlu Kızlar" ve İspanya İç Savaşını anlattığı "Guernica" tablosu sayılabilir. Dünyaca ünlü ressamın açık artırmaya çıkarılan "Femme à la montre" isimli tablosu ise rekor bir fiyata satılarak açık artırmada satılan en pahalı ikinci sanat eseri olarak kayıtlara geçti.

pablo picasso

pablo picasso

TunceliİLİŞKİLİ HABERTunceli'de "Gelin Odaları" turistik gezi rotası olacak!

PİCASSO'NUN TABLOSU REKOR FİYATA SATILDI

Kübizmin önemli temsilcisi İspanyol ressam Picasso'nun "Femme à la montre" (İlham Perisi) isimli tablosu Sotheby’s müzayede evinde açık artırmayla satışa çıkarıldı. Tablo, 139 milyon dolara alıcı bularak açık artırmada satılan en pahalı sanat eseri olarak tarihe geçti.

femme a la montre tablosu

femme a la montre tablosu

"FEMME A LA MONTRE" TABLOSU NE ANLATIYOR

Picasso bu tabloda kendisine ilham veren sevgilisi Marie-Thérèse Walter'ı tasvir ediyor. 1927 yılında 46 yaşındayken evli olmasına rağmen 17 yaşındaki Marie-Therese Walter ile ilişki yaşamaya başlayan Picasso'nun sevgilisi Walter'ı resmettiği başka bir tablosu daha bulunuyor.

Marie Therese Walter tablosu

Marie Therese Walter tablosu

Marie-Thérèse Walter'ın Picasso'nun birçok tablosuna ilham olduğu biliniyor. "Femme A La Montre" tablosu ise mart ayında hayatını kaybeden Fisher Landau'nun koleksiyonunda bulunuyordu.

İtalyan aktörden alkışlanacak hareket! Film festivalinde Filistinlilere destek pankartı açtı

İLİŞKİLİ HABER

İtalyan aktörden alkışlanacak hareket! Film festivalinde Filistinlilere destek pankartı açtı
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0