Tunceli'de "Gelin Odaları" turistik gezi rotası olacak!

Tunceli'nin Pülümür ilçesi hem tarihi ve kültürel güzellikleri hem de yaban hayatı sayesinde çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Tunceli'nin turizmine bir yerleşim yeri daha eklenecek.

Tamamı Fırat Havzası içinde kalan Tunceli, etrafı dağlarla kaplı ve yüksek bir bölgedir. Tunceli'nin %70'i dağlardan ve %25'i platolardan oluşmakta ve sadece kalan %5'lik kısım ova ve düzlüktür. Bu yüzden Iğdır Ovasından başlayıp Erzincan Ovasına kadar uzanan verimli çöküntü alanıyla bütünleşememiştir. Coğrafi özelliklerinden ötürü zengin bir yaban hayatına sahip şehir, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Tarihi ve kültürel güzellikleriyle de kendini gösteren şehir, özellikle Munzur Vadisi, Pülümür Vadisi, İn Delikleri (Derviş Hücreleri) ile dikkat çekmektedir. En çok ziyaretçi ağırlayan ilçelerinden Pülümür ilçesinde yer alan ve halk arasında "Gelin Odaları" şeklinde isimlendirilen alan turizme kazandırılacak.

Tunceli Munzur Vadisi Milli Parkı

Tunceli Munzur Vadisi Milli Parkı

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'de mutlaka görülmesi gereken antik kentler nedir? En ünlü antik kentler

"GELİN ODALARI" TURİZME KAZANDIRILACAK

Urartular döneminden kaldığı bilinen ve halk arasında Gelin Odaları olarak anılan alan; kaya mezarları, su sarnıcı ve basamaklı tünelden oluşmaktadır. Binlerce yıllık tarihe ışık tutan Gelin Odaları, proje kapsamında yürütülecek çalışmalarla bir turizm alanına çevrilecek. Tunceli Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansı koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Tunceli Müzesince hazırlanan proje kapsamında, odaların çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra yürüyüş alanları oluşturulacak. Böylece bölgeye daha fazla ziyaretçi çekilmesi hedefleniyor.

gelin odaları

gelin odaları

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu ve İl Emniyet Müdürü Hakan Duman ile Gelin Odaları'nı ziyaret ederek proje alanını gezdi.

tunceli in delikleri

tunceli in delikleri

Vali Tekbıyıkoğlu, proje alanını gezerek projeyle ilgili görevlilerden bilgi aldı.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0