Emine Erdoğan lider eşleri ile bir araya geldi! "Filistinli çocuklar hayattan koparılıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Özbekistan’da lider eşleri ile bir araya geldi. Buluşmaları sırasında konuşulanlara dair sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Emine Erdoğan, Dünya Çocuk Günü kapsamında düzenlenen program vesilesiyle Filistinli çocuklara dikkat çektiğini söyledi. Emine Erdoğan, "Filistinli çocukların vicdansızca hayattan koparıldığı acı tabloyu dile getirdim." dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi için Özbekistan'ı ziyarete giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Çocuk Günü kapsamında düzenlenen 'Çocuklar ve Gençler İş Başında - Orta Asya'da İklim Değişikliği Uluslararası Forumu'nda lider eşleri ile bir araya geldi. BM yetkililerinin ve farklı ülke bakanlarının da katılımcısı olduğu forumda konuşulanlara dair sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan Emine Erdoğan, iklim kriziyle mücadelede çocuk ve gençlerin rolüne dikkat çekti. 

Emine Erdoğan lider eşleri organizasyonu

Emine Erdoğan lider eşleri organizasyonu

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Yaptığı sosyal medya paylaşımı ile Özbekistan ziyareti sırasında geçekleştirilenlerden bahseden Emine Erdoğan; "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi vesilesiyle ziyaret ettiğimiz Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, lider eşleri ile bir araya geldik. Dünya Çocuk Günü çerçevesinde düzenlenen 'Çocuklar ve Gençler İş Başında - Orta Asya'da İklim Değişikliği Uluslararası Forumu'na katıldık. BM yetkililerinin ve farklı ülke bakanlarının da katılımcısı olduğu forumda çevre eğitiminin teşvik edilmesi, iklim kriziyle mücadelede çocukların ve gençlerin rolünün önemi ele alındı." dedi. 

Emine Erdoğan lider eşleri organizasyonu

Emine Erdoğan lider eşleri organizasyonu

 "FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN VİCDANSIZCA HAYATTAN KOPARILDIĞI ACI TABLOYU DİLE GETİRDİM!"

Lider eşleriyle olan görüşmesinde Sıfır Atık projesini anlattığını dile getiren Emine Erdoğan, Filistin'e dikkat çekti. Emine Erdoğan; "6 yıl önce başlattığımız Sıfır Atık projesinin en önemli hedef kitlesi aynı zamanda da ana aktörü olan çocuklar ile gençlerimiz için Türkiye’de yürütülen çevre ve iklim çalışmalarını anlattım. Hepimize emanet olan çocuklarımızın ve geleceğinin konuşulduğu bu anlamlı program vesilesiyle bir kez daha Filistinli çocukların vicdansızca hayattan koparıldığı acı tabloyu dile getirdim. En büyük dileğim; isimlerini şehit listelerinde değil, madalyaların, insanlığın yararına icatların, kitapların, sanat eserlerinin üzerinde görmek." ifadelerini kullandı. 

Emine Erdoğan lider eşleri organizasyonu

Emine Erdoğan lider eşleri organizasyonu

"HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Paylaşımının sonunda düzenlenen foruma dair iyi temennilerini aktaran Emine Erdoğan; "İklim krizinin asıl muhatabı durumundaki çocuklar açısından ele alan forumun tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyor, Özbekistan Cumhuriyeti Hükümeti’ne, Zamin Uluslararası Kamu Vakfı’na, UNICEF’e ve programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." sözleriyle paylaşımını sonlandırdı. 

Emine Erdoğan'dan İsrail tepkisi! "İsrail ordusu, bir milleti tarihten silmeye çalışıyor"

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan İsrail tepkisi! "İsrail ordusu, bir milleti tarihten silmeye çalışıyor"
Emine Erdoğan'dan Özbekistan paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan Özbekistan paylaşımı!

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 5 ay önce

bu zaten bütün dünyanın bildiği,gözüyle gördüğü birşey....mühim olan müdahale edip bunu önlemek.