Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'tan 'Dünya Kadın Hakları Günü' paylaşımı!

Yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, bu kez 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ne dair yayınladığı bir mesaj ile gündeme geldi. Paylaşımı sırasında tüm kadınların Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutlayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının günümüz değerlerince önemine dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı 'Dünya Engelliler Günü' paylaşımıyla sosyal medyada yoğun ilgi gören Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü es geçmedi. Paylaşımı sırasında Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkını elde ettiği 5 Aralık tarihini büyük bir gururla kutladığını dile getiren Numan Kurtulmuş, o döneme dair belgeleri paylaştı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş; "Büyük bir gururla kutluyoruz!"

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş

"KADINLARIN HAK VE ADALET MÜCADELESİ!"

Paylaşımında Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkını elde etme sürecini anlatan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, verilen mücadelenin önemini dile getirdi. Numan Kurtulmuş, paylaşımı sırasında "İstiklâl mücadelemizde destan yazan Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89'uncu yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Dünyanın 'modern' olarak tabir edilen birçok ülkesinde, insanlar ten renkleri, cinsiyetleri veya inançları nedeniyle ayrımcılığa uğrarken Türkiye, 1934'te attığı bu önemli adımla adeta dünyaya demokrasi dersi vermiş, kadınların hak ve adalet mücadelesinde batılı ülkelere örnek olmuştur." dedi. 

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

"SADECE KÂĞIT ÜZERİNDEKİ BİR KANUN DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL!"

Paylaşımı sırasında 5 Aralık tarihinde alınan bu kararın ülke çapında yalnızca bir kanun değil aynı zamanda demokratik bir atılım olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, sözlerine "1935 genel seçimlerinde Meclis'te 17 olan kadın milletvekili sayısı, şu anda 119'a ulaşarak Meclis’in yaklaşık yüzde 20’lik kısmını oluşturmaktadır. Bu açıdan kadınların seçme seçilme hakkı sadece kâğıt üzerindeki bir kanun değişikliği değil, toplumca da benimsenmiş bir demokratik atılımdır. Güçlü bir şekilde toplumun her alanında başarıyla yer alan kadınlar ile Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzda omuz omuza olmaya devam edeceğiz." şeklinde devam ederek paylaşımını sonlandırdı. 

Kısa süre içerisinde hızla yayılan paylaşımın ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Dünya Kadın Hakları Günü mesajı sosyal medyada büyük beğeni aldı. 

Emine Erdoğan'dan 'Dünya Kadın Hakları Günü' paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan 'Dünya Kadın Hakları Günü' paylaşımı!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0