Emine Erdoğan, Türkiye'ye getirilen Filistinli çocukları ziyaret etti

Yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gazze'den Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alınan 16 çocuğu ziyaret etti. Ziyaretine dair ayrıntıları sosyal medya hesabından paylaşan Emine Erdoğan, çocukların sağlık durumlarına ilişkin detaylı bilgi aldığını söyledi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu kez sosyal medya hesaplarından Gazze'den Türkiye'ye getirilen çocuklar hakkında bilgi verdi. Türkiye'ye getirilerek Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan 16 çocuğu ziyarette bulunan Emine Erdoğan'a ziyareti sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer ile Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ferit Kulalı ile çocuk doktorları eşlik etti.

 Emine Erdoğan Filistinli çocuklar ziyareti

Emine Erdoğan Filistinli çocuklar ziyareti

"BUNDAN SONRAKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM!"

Sorumlu doktorlardan çocukların sağlık durumlarına ilişkin detaylı bilgi aldığını dile getiren Emine Erdoğan, hasta yakınlarına da sarılarak 'Geçmiş olsun ve acil şifa' temennilerinde bulundu. Sosyal medya hesaplarından ziyareti hakkında bilgi veren Emine Erdoğan; "Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan Filistinli çocuklarımızın güvende ve iyi olduklarını görmek, bir nebze de olsa umutlarımızı tazeledi. Sağlık durumları hakkında doktorlarımızdan bilgi aldım. Bundan sonraki sürecin ben de takipçisi olacağım." şeklinde konuştu. 

 Emine Erdoğan Filistinli çocuklar ziyareti

Emine Erdoğan Filistinli çocuklar ziyareti

ATEŞKES ÇAĞRISINI YİNELEDİ!

Sosyal medya paylaşımı sırasında Gazze için ateşkes çağrısını yineleyen Emine Erdoğan, ayrıca çocukların sağlığı için acil şifa dileklerini dile getirdi. Emine Erdoğan, paylaşımı sırasında "Rabbim’den her bir yavrumuza acil şifa diliyorum. Bütün kalbimle, abluka altındaki Gazze’de yaşam mücadelesi veren Filistinli masum tüm çocuklar için derhal kalıcı ateşkes ilan edilmesini ve insani yardımların sağlanmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı. 

'BACAKLARIMI HİSSEDEMİYORUM' DEMİŞTİ!

Hastane ziyareti sırasında tek tek çocuklarla ilgilenen Emine Erdoğan, 'Bacaklarımı hissedemiyorum' sözleriyle tanınan 9 yaşındaki Gazzeli Retal Ashour'u da ziyaret etti. Doktorundan ayrıca bilgi alan Emine Erdoğan,  Gazzeli Retal Ashour'un bacağının iyileşeceği haberini aldı.

 Emine Erdoğan Filistinli çocuklar ziyareti

Emine Erdoğan Filistinli çocuklar ziyareti

"ÇOCUKLARIMIZ YEGÂNE TESELLİ KAYNAĞIMIZ"

Gerçekleştirdiği ziyarete dair görüntüleri sosyal medya hesabından ayrı bir paylaşım olarak yapan Emine Erdoğan, Filistinli çocukların yaşadıkları her şeye rağmen güler yüzlü karşılamalarından bahsetti. Emine Erdoğan; "Gazze’den, savaşın içinden çıkmalarına rağmen bizi güler yüzle, samimiyetle, şarkılarla karşılayan çocuklarımız yegâne teselli kaynağımız." ifadelerini kullandı. 

"BİR AN ÖNCE BARIŞ VE GÜVEN!"

Paylaşımını çocukların geleceğine dair iyi temennilerini dile getirerek sonlandıran Emine Erdoğan; "Gözlerindeki korkunun, minik kalplerindeki acının dinmesini canı gönülden diliyor, Filistin topraklarında bir an önce barış ve güven ortamının tesis edilmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu. 

Emine Erdoğan Dünya Çocuk Hakları Günü paylaşımıyla Filistinli çocuklara dikkati çekti!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Dünya Çocuk Hakları Günü paylaşımıyla Filistinli çocuklara dikkati çekti!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0