Bir tokatla öldürücü darbe! Osmanlı tokadının sırrı duyanları şaşkına çeviriyor

Tüm dünyaya nam salan meşhur "Osmanlı tokadı", bir dönem düşmanların korkulu rüyası olarak tarihe adını yazdırıyor. Peki, bu efsanevi tokadın sırrını hiç duymuş muydunuz? İşte detaylar...

Bir Yeniçerinin kılıcından sonra en güvendiği silah nedir, diye sorsak belki de pek çok seçenek sayabiliriz. Ancak hiçbiri bir "Osmanlı Tokadı" kadar etkili, şaşırtıcı ve efsanevi değil... 600 yıl boyunca düşmanları tir tir titreten Osmanlı tokadı, şiddetli ve beklenmedik sonuçlarıyla tek vuruşta bayılmadan da öte ölüme kadar götürebiliyordu. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir dövüş stili olarak ortaya çıkan bu efsanevi tokadın ortaya çıkış hikayesi ve en önemlisi sırrını biliyor muydunuz? Gelin, tarihte şöyle ufak bir yolculuğa çıkalım..

AvrupaİLİŞKİLİ HABERAvrupa'ya diz çöktüren Osmanlı yiğidi! Yüzlerce yıldır Balaban Hasan'ı unutmadılar

Osmanlı tokadının tarihi zannedildiği üzere Osmanlıya değil çok öncesine Orta Asya'ya dayanmaktaydı. Osmanlı döneminde özel eğitim ve çalışmayla en etkili halini aldığı için bu teknik "Osmanlı Tokadı" olarak tarihe adını yazdırdı. Osmanlı'daki herkes ya da her ordu üyesi Osmanlı tokadı atamazdı. Yalnızca özel eğitim alan ve kendini bu konuda geliştiren askerler bir tokatla düşmanı yere serebilirdi.

Osmanlı tokadı

Osmanlı tokadı

Saraya ufak yaşlarda alınan ve çocukluklarından itibaren savaş teknikleri alanında dikkatle eğitilen Azab askerleri, askerlik eğitimlerinde her gün mermer döverek (mermer tokatlayarak) yetiştirildikleri için, çok kuvvetli ellere ve kol yapısına sahip olurlardı. Meydan savaşlarında en ön safta yer alan azab askerleri, düşmanların hafif silahlardan ağır silahlara geçişi esnasında o fırsattan faydalanır ve düşmanları tek bir tokatla yere sererdi. Sesi ile düşmanın üzerinde yarattığı psikolojik etki sebebiyle korkulu bir rüya haline gelen bu tokat, o dönem tüm dünyanın dilindeydi.

Osmanlı askerleri

Osmanlı askerleri

Osmanlı Ordusu askerlerinin silahsız savunma ya da saldırı durumunda kullandıkları, elin her iki yanıyla yapılabilen muhatabını sersemleten, duruma göre bayıltan ya da öldürebilen bu tokadı herhangi bir tokatla karıştırmayın sakın! Sırrı tekniğinde gizli...

Osmanlı tokadının sırrı

Osmanlı tokadının sırrı

Avucun iyice açılarak, el ve kolun açısız ve omuzdan hızla hareketiyle hedeflenen noktaya vurulması ile atılan bu tokat, burnu hedef alacak şekilde, yüzün tam ortasına, avuç içini germeden, aya, burun ucuna denk gelecek şekilde atılırdı. Böylece kafatasının göz çukurları arasında kalan kısım kırılarak beynine saplanır ve ölüme neden olurdu. Böyle bir tekniğin uygulanmadığı durumlarda bile tokat çok hızlı ve çok sert biçimde atıldığı ve kuvvetli olduğu için boyun kırılması kaçınılmazdı.

Osmanlı tokadı tekniği

Osmanlı tokadı tekniği

Yalnızca bununla da kalmaz kulak hizasına vurulan Osmanlı tokadıyla kulağın içinde bulunan denge sıvısı ve mekanizması sarsıldığından ve kulakta kemik-kıkırdak namına sağlam bir şey kalmadığından ölüm yine bir şekilde düşman askeri bulurdu.

Bu tekniği uygulayabilmek için kuvvetli pazular, ünlü mermer idmanı, zengin bir beslenme ve belki de bilinmez pek çok sır gerekli... Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu efsanevi tokat gerçekten birini öldürecek kadar kuvvetli olabilir mi?

Elon Musk'ın çocuklarına uyguladığı sıradışı kurallar!

İLİŞKİLİ HABER

Elon Musk'ın çocuklarına uyguladığı sıradışı kurallar!
Emre Altuğ Çağla Şıkel ile boşanma süreci hakkında konuştu! Evlilik bitse de...

İLİŞKİLİ HABER

Emre Altuğ Çağla Şıkel ile boşanma süreci hakkında konuştu! Evlilik bitse de...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

bn.ay 4 ay önce

Kesinlikle ; Atalarımızın, şehitlerimizin,gazilerimizin ruhları şad olsun.

Son Osmanlı 4 ay önce

Böyle bir konu yoruma soruya bile açılmaz atam yaptıysa yapmıştır Allah ın izniyle...

Alphan İnan 4 ay önce

Osmanlı tokadı osmanlının medarı iftiharıdır.

Gıllı Dayı 4 ay önce

Ya Allah Bismillah deyip tokatı yapıştırdım mı adamın aklını alır vallahi.

İHSAN 4 ay önce

Olur neden olmasın ustaca atılan elin mermer tokatlamakla pişen adamı düşünün