Sosyal medya bu ilginç meditasyonu konuşuyor! Karanlık inzivadaki amaç ne?

Yaz aylarında soğuk korkusunu yenebilmek için buz dolu fıçıya giren model ve sunucu Çağla Şıkel, bu kez karanlık inziva adı verilen 3 gün boyunca gözleri kapalı yaşama meditasyonuyla gündeme geldi. Şıkel'e özellikle sosyal medya üzerinden “Bu neyin kafası?”, “Derdin mi yok abla?” gibi yorumlar revaçta. Karanlık inzivadaki amaç ne? Neyi hedefliyorlar?

Son yıllarda özellikle Batı özentisi meditasyon, yoga, reiki, nefes, enerji gibi konular oldukça popüler. Sosyal medyada trend olan videolarda, izleyenlerin sık sık eleştiri yaptığı görülürken, bu tarz etkinliklere para harcamanın 'para tuzağı, özenti ve amacı olmayan bir uygulama' olduğuna dair birçok yorum yer alıyor. Hiçbir amacı olmayan ve özellikle de işin uzmanı olmayan kişilerin bilinçsiz şekilde topluma empoze ettiği sapkınlığa "karanlık inziva" adında bir yenisi daha eklendi. Daha önce soğuk korkusunu yenebilmek için buz dolu fıçıya giren model ve sunucu Çağla Şıkel, bu kez karanlık inziva adı verilen meditasyon uygulamasını paylaştı.

"3 GÜN BOYUNCA ANLAMSIZ İLETİŞİMSİZLİK" NEYİ AMAÇLIYORLAR?

Meditasyon şekli olarak kullanılan karanlık oda inzivası ve inzivanın şartları sosyal medyada yeni bir tartışmaya sebep oldu. Katılımcılar inzivaya çekildikleri 3 gün boyunca bu süreçte hiç konuşmadı, müzik dinlemedi, telefon kullanmadı. Bol bol yoga yapan ve yemeklerini gözetmenler aracılığıyla yiyen Şıkel, tek kişilik odada uyuyup kalktı. 

Çağla Şıkel o anlara ait görüntülerini de sosyal medya hesabında şu notla yayınladı:

 "Soruyorsunuz bana ne yaşadın diye, inanın anlatamıyorum hala. Kaç defa yazdım yazdım sildim... Anlatılmaz bir deneyim. Daha önce içimde yaşamadığım bir duygu olduğu için kelimelere dökmekte halihazırda zorlanıyorum. Belki sadece şöyle söyleyebilirim.Bu inzivada her şey vardı. Ve aslında hiçbir şey yoktu. Kapkaranlıktı... Günler yoktu, zaman yoktu, güneş hiç doğmadı bir damla ışık veya dışarıda görülecek hiçbir şey yoktu. Bakmamız gereken yer içimiz, tek ihtiyacımız olan şey ise cesaretimizdi. Ve Merak! Müthiş bir bilinmezlik her şey yeniden başlayan o heyecanlı kız... Bir ben vardır bende, benden içeri biliyordum. Ona temas etmek istedim. Meraklı bir çocuk gibi müthiş bir neşeyle heyecanla attım ilk adımlarımı. Belki de ilk kez bastığım yeri bu kadar biliyordum, ilk kez dokunduğum duvar en yakın arkadaşım en güvendiğim yer olmuştu. O kadar yavaş hareket ediyorduk ki o andan başka bir an'a gitmek veya başka bir şey düşünebilmek imkansızdı her şeyden önce bu eşsiz bir pratikti. Bildiklerimden, bize yüklenen anlamlardan, sırtımızda taşımayı sevdiğimiz hatırlarımızdan, insanlardan, bugünkü Çağla'dan ve tüm kimliklerimizden arınıp orada özümüze temas etme hali. Evet gerçekten belki böyle söyleyebilirim... Görmek istediğim tek bir şey vardı bunların hiçbiri olmadığında ki ben. O kızı çok merak ediyordum ve en çaresiz en savunmasız en zor anımda çıktı karşıma. Ah mahvoldum... Ağlayışım ise o kızı bulmuş ve onu bir daha bırakmayacak olmanın verdiği mutluluk belki de. Şimdilik bu kadar sanırım..."

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

Şıkel'in paylaşımı kısa sürede gündem olurken sosyal medyada hızla yayıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı da Şıkel'in paylaşımına tepki gösterdi.

İşte o tepkilerin bazıları:

 

Şehit haberlerini sahnedeyken alan Ajda Pekkan konserinde bakın ne yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Şehit haberlerini sahnedeyken alan Ajda Pekkan konserinde bakın ne yaptı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 8

medo 4 ay önce

Ömürleri boyunca iki dakika gözlerini kapatıp, yaratıcısını, nerden gelip nereye gittiğini, sonunun ne olacağını düşünmezler. Böyle soytarılıklarla şeytanın maskarası olurlar.

Kul insan 4 ay önce

İslam'a dönün. Bulug çağına kadar herkes tertemiz insan iyi kalpli insan. Buluğ çağından sonra insan kalabilmek için Müslüman denir. Müslümanlık üzerine ilave edilirse Melek ve dahası olur insan. Uydum pof poflara atar insanı cehenneme. Kırmak kolay yapıcı olmak zir fakat ecri sevabı CENNET.

asker 4 ay önce

Cinsiyetsiz toplumu güney kore üzerinden dinsizliği veya budizmi de ülkemizdeki ünlü(!) ler üzerinden yapıyorlar. Çağla şikel denen kadının bu ülkeye ne faydası var? İdda ediyorum ondan fazla vergi vermişimdir.

a.d. 4 ay önce

İğneli fıçıya sokacan bunları. Görsünler öğretiyi..........

Tırıs 4 ay önce

Amacın huzur mu? 2 rekat namaz kıl, bak bakalım huzur nasıl geliyor. Ama siz para harcamadan huzur bulamazsınız. Çünkü hayatınız para.

Yorumların Tümünü Okuyun