Kızıl Goncalar'a bir tepki de Mil-Diyanet Sen üyelerinden geldi! TV binası önünde toplandılar

FOX TV ekranlarında yayın hayatına başlayan yeni dizi Kızıl Goncalar tepkilerin hedefi olmaya devam ediyor. Dini değerleri hedef alan senaryosu ile büyük eleştiri alan diziye birçok kesimden tepkiler geliyor. Bu tepkilerden biri de Mil-Diyanet Sen üyelerinden geldi.

Senaryoları ile toplumun belirli kesimlerini adeta hedef alan içerikler çıkaran dizilere bir yenisi daha eklendi. 'Ömer' ve 'Kızılcık Şerbeti' gibi dini değerleri hedef alan dizilerden sonra FOX TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan yeni dizi Kızıl Goncalar da daha ilk bölümden büyük tepki topladı. Aileyi, dini ve toplumsal değerleri hedef alan bir senaryo üzerinden ilerleyen bu dizilerden biri olan Kızıl Goncalar yayınlandığı sahneler ile bazı kitlelerden tepki toplarken RTÜK'ün de radarına girmişti. Birçok senarist, yapımcı ve yönetmenden de eleştiri alan diziye tepkisini gösteren bir diğer kesim de Mil-Diyanet Sen üyeleri oldu.

Kızıl Goncalar

Kızıl Goncalar

Mütedeyyin kesimi hedef alan dizilere sektörden sert tepki! İLİŞKİLİ HABERMütedeyyin kesimi hedef alan dizilere sektörden sert tepki!

KANAL BİNASININ ÖNÜNDE PROTESTO ETTİLER

Mil-Diyanet Sen üyeleri yayınlandığı sahneler ile tartışmaları beraberinde getiren diziyi protesto etmek amacıyla Zeytinburnu'nda yer alan FOX TV binasının önünde toplandı. Tepkilerini dile getiren dövizler taşıyan grubun adına basın açıklamasında bulunan Mil-Diyanet Sen İstanbul Şube Başkan Vekili Muhammet Faruk Gür, dizinin dini değerleri ve din görevlilerinin tahkir edilmeye çalıştığını, kanal yöneticilerini ve bu tür yayınlara senaristlik yapanları, İslami hassasiyeti olan Müslümanlardan özür dilemeye ve yapılan yanlıştan vazgeçmeye davet ettiklerini açıklayarak "Bizler İslami değerlerimizin iğrenç sahnelere konu edilmesini ve Müslümanların aşağılanmasını asla kabul etmiyoruz." dedi.

Mil Diyanet Sen üyeleri

Mil Diyanet Sen üyeleri

RTÜK incelemesi sonrası Kızıl Goncalar dizisine bir darbe daha!İLİŞKİLİ HABERRTÜK incelemesi sonrası Kızıl Goncalar dizisine bir darbe daha!

"AHLAK DENETİM KURULU' İSTİYORUZ"

Gür aynı zamanda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) "Ahlak Denetim Kurulu" kurulmasını istediklerini aktararak şu ifadelerle sözlerine devam etti:

"Yetkililerimizi bu konuyu acilen gündeme almaya davet ediyoruz. Çünkü biz, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tertemiz zihinlerinde din görevlilerimiz hakkında olumsuz algı oluşturulmasına ve milletimizin zihinlerinin ahlaksız yayınlarla ifsat edilmesine asla razı olamayız."

Mil Diyanet Sen üyelerinden tepki

Mil Diyanet Sen üyelerinden tepki

FOX TV'de yayınlanan Kızıl Goncalar'da büyük skandal!  RTÜK Başkanından açıklama

İLİŞKİLİ HABER

FOX TV'de yayınlanan Kızıl Goncalar'da büyük skandal! RTÜK Başkanından açıklama
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0