Ebubekir Şahin Celal Şengör'e açtı ağzını yumdu gözünü: O proflar ahkam keserken...

Son dönemlerin tartışmalı dizisi Kızıl Goncalar'ın RTÜK'ün radarına girmesini "RTÜK neye dayanarak soruşturma açmaktadır? Gelen baskı bir avuç kendini bilmez yobazın baskısıdır" sözleriyle yerden yere vuran Celal Şengör'e RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den sert tepki geldi.

Fox TV ekranlarının yeni dizisi "Kızıl Goncalar", daha ilk bölümüyle tartışmaların odak noktası haline geldi. Tarikat sahneleri nedeniyle İslami değerleri hedef gösteren yapıma yönelik tepkiler çığ gibi büyürken RTÜK, konuya dahil oldu ve dizi hakkında inceleme başlattığını ve çekim izinlerini iptal ettiğini duyurdu.

Kızıl Goncalar

Kızıl Goncalar

"O BASKI BİR AVUÇ YOBAZIN BASKISIDIR"

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör söz konusu tepkiler hakkında sert bir açıklama yaptı. "RTÜK neye dayanarak soruşturma açmaktadır? Toplum baskısını bahane ediyorlar: Hangi toplum baskısı? Aslında, o baskı bir avuç kendini bilmez yobazın baskısıdır" diyerek Kızıl Goncalar'ın avukatlığına soyunan Şengör, "RTÜK bu gibi kişilerin mi emrindedir, yoksa lâik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mi? Soruşturma kararı alan RTÜK’te tek bir tane uygar adam veya kadın yok mudur? Varsa bunlar neden yukarıda belirtilen kararın alındığı toplantıyı terk etmemişlerdir? Daha önce bir programda İbrahim ve Musa 'peygamberlerin' tarihi değil mitolojik, yani masalsı karakterler olduğunu söylediğim için o programa da ceza kesmeye kalkmıştı RTÜK." ifadelerini kullandı.

Celal Şengör

Celal Şengör

Gelen 31 bin şikayet üzerine "Kızıl Goncalar" dizisi için FOX TV'ye 2 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası uygulayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise, ekranda birbiri ardına yayınlanmaya başlayan, dini ve ahlaki değerleri hiçe sayıp hedef alan dizilere geçit verilmeyeceğinin altını çizerek Şengör'e seslendi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

"O PROFESÖRLER KENDİ UZMANLIK ALANINDA AHKAM KESSİN!"

Sabah Gazetesi yazarı Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulunan Şahin, Celal Şengör'ün kuruma yönelik kullandığı söylemlere şu sözlerle yanıt verdi:

"Bakın, adının önünde prof yazan bazı kişiler, ekranlarda boy göstererek, utanmadan RTÜK'ü, bahse konu dizi üzerinden ve kendi yayın ihlalleri nedeniyle aldıkları cezalar sebebiyle hedef gösteriyor. O isminin başında prof olan arkadaş kendi işine baksın. Uzmanlık alanındaki konularda ahkam kessin. Bıraksın da biz de işimizi yapalım. Yalan yanlış yüce dinimize ve kutsallarımıza saldırmış olduğu programın yaptırım kararının yargıdan döndüğü yaygarası ile kamuoyunu yanıltmayı ve halkımıza yalan söylemeyi bıraksın. Yargı süreci devam ediyor. Konu yargıda, takibimizde. İstinaf ve Danıştay süreçleri var. Kusura bakmasın ama işimizi, o ve onun gibi sabah din bilimci, öğleden sonra yer bilimci, akşam programlarında da güvenlik bilimci proflardan öğrenecek değiliz.

"HİÇKİMSENİN MÜSLÜMANLARA HAKARET ETMESİNE İZİN VERMEYİZ"

Gelen şikayetlerin yoğunluğuna dikkat çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kızıl Goncalar' dizisi için neymiş birkaç şikâyet varmış, RTÜK abartıyormuş. Çağrı merkezine gelen 31 binin üzerinde şikâyet var. Hepsi TC kimlik numaraları alınarak yapılan şikayetler. Sosyal medyadaki gibi sahte isimler veya kişiler değil şikâyet eden vatandaşlar. Hiç kimsenin İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmesine, eleştiri sınırları ötesinde hayali senaryolarla saldırmasına müsaade etmeyiz, etmedik de. Dün yapılan üst kurul toplantımızda söz konusu diziyi inceledik. Açık yasa ihlalini gördük. Gerekli yaptırım uygulandı."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

2024 O Ses Türkiye özel konukları belli oldu! Birbirinden sürpriz isimler listede

İLİŞKİLİ HABER

2024 O Ses Türkiye özel konukları belli oldu! Birbirinden sürpriz isimler listede
Donald Trump Evde Tek Başına yönetmenine nefret kustu: Film benimle şahlandı bana yalvardılar!

İLİŞKİLİ HABER

Donald Trump Evde Tek Başına yönetmenine nefret kustu: Film benimle şahlandı bana yalvardılar!
Demet Akalın o şarkıyı seslendirdiğine pişman oldu! Cansu Kurtçu'ya haciz davası açıldı

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın o şarkıyı seslendirdiğine pişman oldu! Cansu Kurtçu'ya haciz davası açıldı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 14

uyanın 4 ay önce

Evet keşke herkes kendi uzmanlık alanında konuşsa ve diğerleri sussa. Evet keşke herkes insanların inandığı şeylere saygı duysa ve dalga geçmese yok saymasa. evet keşke bu işlerde böyle zorlama ceza falan olmadan kimsenin tevessül etmeyeceği şekilde nazik ve laik olabilsek. laik olmak dinsizlik demek değildir. çoğu böyle anlasa da. laiklik tüm inançlara eşit mesafede olmak demektir yok saymak demek değildir.

ali 4 ay önce

islam düşmanları meydanı boş bulmuştu en sonunda bu fitnreci algıcılara gereken yapıldı lakin yetmez bunların hepsi nefret ve kin tohumları ekerek ülkenin bölünmez bütünlüğünü bozmaktan vatana ihanetten yargılanmalı

O k u r 4 ay önce

Evet bir avuç yobazdan bir tanesi olan sayın Porf. mahalle baskısı kurmaya çalışıyor...

halil dayı 4 ay önce

He her memleketin profösörü var bizdr POHUPÜSÜRLER revaçta bunlar belhum adal ne hıristiyanlığa ne yahudiliğe ne budizme gıkları çıkmaz ama söz konusu İSLAM olunca ağızlarıyla yer değiştirmiş organlarıyla kazurat kusar putperest esfeleisafilinler

MİSAFİR 4 ay önce

Bu adam dışkıyı biraz fazla kaçırmış

Yorumların Tümünü Okuyun