Mahkemeden emsal nitelikte karar! "Dava açan herkes kazanır"

Eşinin kolundaki bilezikleri zorla alarak kripto para borsasına yatırım yapan D. K. adlı adamın işler umduğu gibi gitmedi. Eşinin 8 tane 35 gramlık bileziği bozdurup paranın tamamını kripto para borsasında kaybetmesi üzerine D. K.'nın eşi E. K. boşanmak istedi. Davanın ardından mahkeme emsal nitelikte bir karar aldı. Benzer bir durum ile karşılaşan kişilerin dava açıp kazanabileceği değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz aylarda Konya'da akıl almaz bir olay yaşandı. Gece yarısı eve gelerek eşinin kolundaki bilezikleri alan çocuk babası D.K., iddiaya göre kadına zarar verdi. Eşinin 8 tane 35 gramlık bileziğini zorla alarak kripto para borsasına yatıran D.K. bilezikleri aldıktan sonra bir hafta eve dönmedi. D. K.'nın kripto para borsasında bozdurduğu bilezik paralarını kaybetmesinin ardından eşi E. K. kendisine boşanma davası açtı. Boşanma davası üzerine mahkeme kararıyla kadına nafaka bağlandı, ortak çocuğun ise velayeti verildi. Aynı zamanda maddi ve manevi tazminat için de hüküm verildi. Emsal niteliğinde bir karara imza atılan o ilginç dava kısa süre içerisinde benzer olaylar ile gündem oldu. İşte, davanın detayları...

Kripto para borsası

Kripto para borsası

 TANIK BEYANLARIYLA İSPATLANDI!

Pandemi döneminde eşi E. K.'nin kolundaki 8 bileziği zorla alarak kripto para borsasına yatıran D. K.'nın eşi E. K., bilezikleri bozdurup parayı kaybeden eşi D.K.'den boşanmak üzere dava açtı. Beyşehir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada hakim, bileziklerin E. K.'dan  zorla alınarak kripto para borsasında harcadığını ve bu iddianın dava süresince birbiriyle uyumlu tanık beyanlarıyla ispatlandığını belirtti. 

Beyşehir Asliye Hukuk Mahkemesi

Beyşehir Asliye Hukuk Mahkemesi

KUSURLU BULUNDU!

D. K.'nın evliliğin ilk yıllarında düzenli bir işe sahip olmadığını ve bir süre sonra gazinoda çalışmaya başladığını öğrendiklerini belirten hakim, pandemi döneminde de kripto para borsasına girerek eşinin kolundaki bilezikleri zorla aldığını belirtti. Bilezikleri zorla alarak borsada harcaması nedeniyle kusurlu bulunduğunu dile getiren hakim, E. K.'nin de evlilik birliği içinde eşine yönelik hakaretlerde bulunması nedeniyle çiftin boşanmalarına karar verildiğini söyledi. 

"BİZE ZARAR VERMEYE KALKTI!"

D. K.'nın bilezikleri zorla alırken kolunda çizikler oluştuğunu belirten E. K.; "Gecenin 03.00'ünde geldi. 'Ben bunaldım, sıkıldım' dedi. 'Bilezikleri ver bana' dedi. Ben 'vermek istemiyorum' dedim. Gecenin 03.00'ünde kollarımı çizip bilezikleri aldı. 03.30'da evi terk etti, çocukla ikimizi bırakıp gitti. Telefonu kapattı, aramadı sormadı bizi. 8 tane 35 gramlık bilezik aldı, hepsini kaybetti. Onlar bitene kadar bir hafta eve gelmedi. Sonra geldiğinde telefonda borsayı takip ettiğini gördüm. Kaybedince telefonu yere attı, bize zarar vermeye kalktı." şeklinde konuştu. 

Avukat Taha Burak Özkan

Avukat Taha Burak Özkan

"BURADA ÖNEMLİ OLAN HUSUS..."

Mahkeme kararının kesinleştiğini belirterek dava gelişmelerini aktaran E. K.'nin avukatı Taha Burak Özkan ise "Burada önemli olan husus eşlerin birinin dahi rızasının olmadan ortak tasarrufta bulunulan mallar üzerinde bireysel tasarrufta bulunulması. Yani bilezikler kadının yahut erkeğin de olsa iki tarafın evlilik birliği içerisinde bunun tasarrufuna ortak karar vermeleri gerekir. Burada davalı erkek zorla bilezikleri almış, yaklaşık 35 gramdan 8 adet bileziği almış, bu esnada da eşinin yaralanmasına sebebiyet vermiş, ağır kusurlu sayılmıştır. Mahkeme boşanma kararını verdi. Mağdur olan eşe nafaka bağladı. Ortak çocuğun velayetini anne üzerine tesis etti. Ve bir miktar maddi ve manevi tazminata hükmetti. Burada eşin zorla aldığı altınlarla ilgili ise ayrıca hukuksal davalar sürmektedir." dedi.

mahkeme kararı

mahkeme kararı

"BENZER DURUMLARA MARUZ KALAN TARAF VE KİŞİLER DAVA AÇARSA KAZANMALARI ŞÜPHESİZ GERÇEK OLACAKTIR"

Alınan kararın emsal nitelikte olduğunu vurgulayan Taha Burak Özkan; "Kararın farklı noktalarda, farklı davalarda emsal gösterilmesi şüphesiz ki mümkündür. Gerekçesi açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Kusur oranı ve dosyadaki delil değerlendirilmesi doğru bir şekilde yapılmıştır. Dolayısıyla kendileri şu an benzer durumlara maruz kalan tarafların ve kişilerin de bu tür durumlarda bu kararı göstererek mahkemeye başvurması durumunda davayı kazanması şüphesiz gerçek olacaktır. Eşlerin birbirinden gizli biriktirdiği para veya yatırım yine aynı şekilde bir boşanma sebebi sayılabilecektir. Zira kişisel mallar ve edinilmiş mallar zaten kanunda ayrılmıştır. Bu hususlar belliyken eşlerin birbirinden para saklaması kanuna aykırılık teşkil edecektir ve bir boşanma sebebi olacaktır. Güven sarsıcı davranış olarak atfedilecektir. Eşlerin bütün birikimlerini, mutluluklarını, mutsuzluklarını, huzurlarını, evlenme memurunun dediği gibi iyi günde ve kötü günde beraber tasarruf etmeleri, beraber değerlendirmeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

Bu da geçer ya Hu 3 ay önce

Bu ülkede çokça yapılan bir şey ne yazık ki. Benim eşimde yaptı benzer şeyleri. Kendi taktıklarını geçtik, ailemin taktığı 300 gramını da izinsiz alıp sattı, araba aldı. Eski, püskü araba. Sürekli arıza, sürekli tamirat. Sattı, sattığıyla 50 gram alınmaz. Onu da yedi. Neyse boşanmadım, uzatmadım. Ama hakkımı da asla helal etmiyorum. Ödeyebilirse ödesin.

tepki 3 ay önce

iyi de hesap tutsa adam zengin olsa idi kari ayni seyi mi yapacak idi ne var ise yiyecek tiktok da canli yayin yapacak kocamin arabalari ucaklari sag ol kocam diye zarar ettin mi dusman kazandin mi ortak yiyeyim dunya kariya yatirim yapmaya degmez her zaman cukurunu kazar tv cok var