İlahiyatçı İslam Hukuk Profesörü Faruk Beşer son yolculuğuna uğurlandı

İlahiyatçı, İslam Hukuk Profesörü ve yazar Faruk Beşer tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Prof. Beşer'in cenazesi Koaeli'nin Kartepe ilçesinde defnedildi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli Prof. Faruk Beşer, 72 yaşında, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Beşer'in ailesi acı haberi "Faruk Beşer vefat etmiştir. Cenazesi bugün ikindi namazının ardından Maşukiye Değirmenbaşı Camii'nden (Kartepe/Kocaeli) kaldırılacaktır." şeklinde duyurmuştu. Prof. Beşer'in cenazesi Koaeli'nin Kartepe ilçesinde defnedildi.

Faruk Beşer vefat etti

Faruk Beşer vefat etti

"İLİM DÜNYASININ BAŞI SAĞOLSUN"

Beşer'in vefatınaa ilişkin bir açıklama da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan geldi. Erbaş, X hesabından yayınladığı mesajda "Okuttuğu talebeleriyle, yazdığı kitaplarıyla, makaleleriyle amel defterinin hep açık kalacağını umduğumuz muhterem Prof. Dr. Faruk Beşer hocamızın mekanı cennet, derecesi ali olsun. İlim dünyasının başı sağ olsun. Başta ailesi olmak üzere talebelerine ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum." dedi.

Merhumun cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı ve Erbaş, cenaze öncesinde yaptığı konuşmada Faruk Beşer'in gece gündüz demeden çalışan bir ilim erbabı olduğuna, özellikle Kuranı Kerim'i daha iyi anlamak ve anlatmak için mücadele eden bir alim olduğuna dikkat çekti. Aynı fakültede birlikte idarecilik yaptıklarını söyleyen Erbaş, 40 seneye yakın bir süredir tanıdığı Faruk Beşer'in çalışkanlığını ve gayretini vurguladı.

Faruk Beşer vefat etti

Faruk Beşer vefat etti

Erbaş, Faruk Beşer'in hem yazdıklarıyla hem de konuştuklarıyla Hz Peygamberin şu hadisine nail olduğuna inandığını belirtti: "İnsanlar öldükten sonra amel defterleri kapanır ancak şu 3 kişinin amel defteri kapanmaz". Erbaş hadisi okuduktan sonra şöyle devam etti: "Buna inanıyoruz. Onlardan birisi de ilminden istifade edilen alimler. O yüzden 'alimin ölümü, alemin ölümü' gibidir buyuruyor Peygamber Efendimiz. Büyük alimlerimiz, nice alimlerimiz aramızdan tek tek ayrılıyor. Allah hepsine rahmet eylesin. Bizim yapacağımız onları örnek almak. Onları gençlerimize örnek göstermek".

Faruk Beşer vefat etti

Faruk Beşer vefat etti

"İslam'da nasıl taviz vermediğini, nasıl doğru dini bilginin herkese ulaştırılması için Kur'an ve sünnet çizgisinden asla taviz vermeden nasıl mücadele ettiğini öğrencilerimize inşallah örnek olarak hep anlatacağız." diyen Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Okuduğumuz hatıratlarda hocalarımız nasıl yetişmiş? Hocalarımızın hocaları kimlermiş? Onları görüyoruz, öğreniyoruz. İnşallah Faruk Beşer hocamız hayatıyla bize çok büyük bir hatırat bıraktı. Onun hatırasını, onun ilmi müktesebatını, ilmi mücadelesini, ahlaki mücadelesini, milletimizin, gençlerimizin Allah ve Resulü çizgisinde yaşayabilmesi için yaptığı konuşmalar, verdiği konferanslar hatırat olarak bizimle beraber yaşayacaktır inşallah. Çok büyük bir arzusu vardı, 20 yıla yakın birlikte Kur'an dersleri yaptık. Haftada bir fakülte hocaları olarak yapmış olduğumuz bu derslerde hep derdi ki 'bu yaptığımız derslerden ortaya çıkan mahsulden inşallah bir Kur'an meali kısa tefsiri yazmak nasip olur inşallah' demişti. Geçen sene nasip oldu. Ve onun bu kitabı Temel Kur'an Kavramları ismiyle de yayınlandı. İnşallah o ve diğer eserleri insanlığa hizmet ettiği müddetçe onun amel defteri hep açık kalır."

Faruk Beşer vefat etti

Faruk Beşer vefat etti

Erbaş'ın konuşmasının ardından kıldırdığı cenaze namazında, yakınları, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Prof. Dr. Cevat Akşit ve çok sayıda vatandaş saf tuttu.
Beşer'in cenazesi, namazın ardından Maşukiye Mezarlığı'na defnedildi.

Aslışah Alkoçlar'dan Hülya Koçyiğit paylaşımı! "30 yıl önceki hali"

İLİŞKİLİ HABER

Aslışah Alkoçlar'dan Hülya Koçyiğit paylaşımı! "30 yıl önceki hali"
Bülent Ersoy'dan Zeki Müren'e ağır itham! Öyle bir şeyle suçladı ki tepkiler art arda geldi

İLİŞKİLİ HABER

Bülent Ersoy'dan Zeki Müren'e ağır itham! Öyle bir şeyle suçladı ki tepkiler art arda geldi
Teoman'dan Orhan Gencebay'a çarpıcı cevap! Tartışma sosyal medyada tepki topladı

İLİŞKİLİ HABER

Teoman'dan Orhan Gencebay'a çarpıcı cevap! Tartışma sosyal medyada tepki topladı

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Birisi 3 ay önce

Mekanı cennet,derecesi âli olsun inşaallah