Emine Erdoğan'dan Adalet Divanı'nın İsrail kararına destek! 'Barış için bir umut ışığı'

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in “soykırım” suçundan yargılanmasına hükmetti. Karar sonrası Filistin için bir umut ışığı yakıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından anlamlı bir paylaşımda bulundu.

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın başvurusu üzerine, İsrail'in soykırım suçlamasıyla yargılanması kararı aldı. Gazze'ye saldırılarda BM Soykırım Sözleşmesi'ni ihlali gerekçesiyle İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açılan davada Divan Başkanı Yargıç Joan Donoghue, "Gazze'de yaşanan insani trajedinin son derece farkındayız ve can kayıplarından derin endişe duyuyoruz." ifadelerini kullandı. Gazze nüfusunun yüzde 93'üün kriz seviyesinde bir açlık yaşadığının vurgulandığı dava sonrası dünyanın dört bir yanından destek mesajları geldi.

Uluslararası Adalet Divanı

Uluslararası Adalet Divanı

"BARIŞ YOLUNDA BİR UMUT IŞIĞI"

Konuya karşı büyük bir özenle yaklaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da sosyal medya hesabından anlamlı bir paylaşıma imza attı. "Uluslararası Adalet Divanında Gazze'deki soykırımı önlemek için alınan ihtiyati tedbir kararını, barış yolunda bir umut ışığı olarak görüyorum." ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kararın; kadın, çocuk, yaşlı demeden Filistinli masumları acımasızca öldüren İsrail’in saldırılarını bir an önce durdurmasına vesile olmasını yürekten diliyorum. Bu anlamlı gelişme hepimize gösteriyor ki; dünyanın gözü önünde işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması adına hep birlikte mücadele etmekten asla vazgeçmemeliyiz. Türkiye ilk gün olduğu gibi yarın da bölgede kalıcı ateşkes tesis edilene kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdürecek. #FilistinİçinTekYürek"

İbrahim Tatlıses ikiz torunları için dua istemişti! Son durumlarını duyurdu

İLİŞKİLİ HABER

İbrahim Tatlıses ikiz torunları için dua istemişti! Son durumlarını duyurdu

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0