Hatay'da depremin yıldönümünde mevlit okutularak taziye yemeği verilecek!

6 Şubat'ta meydana gelen ve çok sayıda kayıp ve yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 10 ilimiz ciddi hasar gördü. Depremin birinci yıldönümü, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir taziye yemeği ile hatırlanıyor.

Acı kayıplara sebep olan depremden sonra zarar gören illerde yaraları sarmak adına birçok faaliyete girişildi. Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan "Gönül Mutfağı" depremin yaşandığı zamandan beri depremzedeler için yemek yapmaya devam ediyor. Vatandaşlar için günlük yemek çıkaran ve okullara da kahvaltılar hazırlayan gönüllüler, 6 Şubat depreminin yıldönümünde taziye yemeği pişirecek.

6 şubat depremin yıldönümü

6 şubat depremin yıldönümü

6 ŞUBAT'IN YILDÖNÜMÜNDE KAZANLAR TAZİYE YEMEĞİ İÇİN KAYNAYACAK

Gönül Mutfağı'nın kurucularından Kadir Sancar, Anadolu Ajansı'na (AA) verdiği röportajda Hatay'da 8 ilçede toplam 150 noktaya sıcak yemek ulaştırdıklarını söyleyerek "Toplamda 17 milyon kaba yakın yemek dağıtımı yaptık. Günde ortalama 35-40 bin kap yemek çıktı. Ramazan ayında sayılar daha yüksekti. Bölgede, farklı ihtiyaçları da karşılama yönünde elimizden ne geliyorsa yaptık. Gıda, erzak kolileri hazırlayıp dağıttık" dedi.

"UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ"

Gönüllü sayısının bazen 4 binleri bulduğunu belirten Sancar, ilk 5-6 ay aralıksız yemek çıkardıklarını ifade etti ve ihtiyaç olduğu müddetçe Hatay'da kalacaklarını vurguladı. Sancar, depremin yıldönümünde taziye yemeği hazırlayarak mevlit okutacaklarını ifade etti ve "6 Şubat'ın acısı hala çok taze. Biz bugün de beraber, bir arada olmak istedik. Gönüllü arkadaşlarım gelen kurbanları işlemeye başladı. 6 Şubat'tan önce mevlit okunacak. Sonrasında hep beraber bir taziye yemeği yiyeceğiz. Gönüllülerle, bize destek verenlerle, dostlarımızla burada bir taziye yemeği düzenleyeceğiz. Depremzedelerle yine bir arada olacağız. O günün acısını paylaşacağız. Unutmadık, unutmayacağız. Bu felaketin bizlere gösterdiği şeyler oldu. Müthiş dayanışma içerisinde bir millet olduğumuzu tekrar yaşadık, hissettik." şeklinde konuştu.

Hatay gönül mutfağı

Hatay gönül mutfağı

Adana'da depremi yaşayıp Hatay'a gelen ve 25 Mart'tan beri Hatay'da olan gönüllülerden Nilüfer Akarslan, "Gidenler zor gidiyor, kalanlar gitmek istemiyorlar. Bu depremi inşallah bir daha yaşamayız. Zorluklarını çok gördük. Acılarımızı içimizde hissederek, birlikte hemhal olduk. Gönül Mutfağı'nda bize bir sofra açtılar. Herkes burada olmak istiyor. Burada gerçekten akıllarda soru işareti kalmadan yardımların ulaştığını ben görüyorum." şeklinde konuştu.

Diğer bir gönüllü olan Yusuf Aktepe ise "6 Şubat'ta yemeği yapıp, depremin unutulmayacağını hatırlatmak istiyoruz. Umarım tekrar olmaz. Ben depremden 40 gün sonra ekibe katıldım. Bu zamana kadar buradaydım." dedi.

Hande Erçel'den Londra tarzı! Kombininin değeri hayrete düşürdü

İLİŞKİLİ HABER

Hande Erçel'den Londra tarzı! Kombininin değeri hayrete düşürdü
Gaziantep'te lise öğrencileri depremzedeler için canla başla çalıştı!

İLİŞKİLİ HABER

Gaziantep'te lise öğrencileri depremzedeler için canla başla çalıştı!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0