Gaziantep'te lise öğrencileri depremzedeler için canla başla çalıştı!

Gaziantep'te 8 meslek lisesi öğrencileri kurdukları sistemle depremde hasar gören vatandaşlar için hizmet ürettiler. Kendileri de birer depremzede olan öğrenciler, afetin ardında bıraktığı felaketin izlerini silmek için kolları sıvadılar.

6 Şubat'ta gerçekleşen ve ciddi kayıplara yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çok sayıda kişi mağduriyet yaşadı. Depremin bıraktığı hasar hâlâ iyileştirilmeye çalışılıyor. Gaziantep'te meslek liseleri öğrencileri, depremzedelerin hayatına dokunmak için kolları sıvadı. 8 meslek lisesinin farklı bölümlerindeki öğrenciler, afetzedelerin yiyecek, içecek ve barınma gibi ihtiyaçların karşılamak üzere yoğun bir çalışmaya girişti.

Gaziantep meslek liseleri öğrencileri

Gaziantep meslek liseleri öğrencileri

GAZİANTEP'TE LİSE ÖĞRENCİLERİ DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞIYOR

Depremden etkilenen illerden biri olan Gaziantep'te öğrenciler, derslerinin yanı sıra deprem bölgesindeki yaralı sarmak için de çalışıyor. Okulların işleyişine yardım etmek amacıyla konteyner, ekmek, yemek ve içecek üreterek kent merkezi ve depremlerden en çok etkilenen ilçelerden Nurdağı ile İslahiye'de vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı.

Deprem sonrası süreçte günlük 108 bin ekmek ve 220 bin kişilik yemek hazırlayan Şehit Serdal Şakır, GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret, Vedat Topçuoğlu, Hasan Hüseyin Akdoğan, Beylerbeyi, Şehit Karayılan, Fatih, Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, özellikle Nurdağı ve İslahiye'deki öğrenciler için 120 konteynır üreterek eğitimin devam etmesini sağladılar.

Gaziantep depremzedeler için kolları sıvadı

Gaziantep depremzedeler için kolları sıvadı

Konteynırları tek tek gezerek teknik arızaları gideren öğrenciler ve öğretmenler, Anadolu Ajansı'na (AA) verdikleri röportajda faaliyetlerini anlattılar. İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, "Arkadaşlarımızın harıl harıl çalıştığını, ekmek çıkarttığını, çorba kazanlarının kaynadığını gördüm. Deprem sonrası 220 bin vatandaşımızı okullarımızda misafir ettik. Depremzedelerin ısınma, barınma ve yemek ihtiyaçlarını giderdik. Hakikaten büyük bir milletiz. Öğrencilerimizin depremzede olmasına rağmen okuma amaçlı gittiği okulunda üretime de kendi isteğiyle katılması ve her zamankinden daha çok çalışması kıymetli bir şey" şeklinde konuştu.

Canla başla çalışan bu öğrencilerin de birer depremzede olduğuna dikkat çeken Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk Eroğlu, "Bu süreçte en az 80 bin kişiye yemek ürettik. Halkımız yemeklerden ücretsiz faydalandı. Burada 80 öğrenciyle çalışıyoruz ve bu öğrenciler de depremzede. Ancak bütün öğrencilerimiz deprem sürecinde buraya gelerek halkımız için yemek üretimi yaptı" dedi.

Gaziantep depremzedeler için yemek ve barınak üretiyor

Gaziantep depremzedeler için yemek ve barınak üretiyor

Öğrencilerden Mehmet Burak Yılmaz "Depremlerden sonra hocalarımız bizi okula çağırdı. Gece gündüz çalıştık ve 80 bin kişilik yemek hazırladık" ifadelerine yer verirken Mukaddes Tanrıkulu ise "İnsanlara yardım etmek hoşuma gidiyor. Bir katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

Fahriye Evcen'den müjdeli haber! Sosyal medyadan duyurdu

İLİŞKİLİ HABER

Fahriye Evcen'den müjdeli haber! Sosyal medyadan duyurdu
Aylin Coşkun'un 4 katlı villası şoke etti: Kıyafetlerim için ayrı bir ev almak istiyorum!

İLİŞKİLİ HABER

Aylin Coşkun'un 4 katlı villası şoke etti: Kıyafetlerim için ayrı bir ev almak istiyorum!
Hatay'da depremin yıldönümünde mevlit okutularak taziye yemeği verilecek!

İLİŞKİLİ HABER

Hatay'da depremin yıldönümünde mevlit okutularak taziye yemeği verilecek!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0