Pink Floyd'un efsanevi solisti Roger Waters'dan Eurovision krizine nokta: İsrail men edilmeli!

Dünya müzik tarihine adını altın harflerle yazdıran "Pink Floyd" grubunun solisti ve basgitaristi Roger Waters, İsrail'in "Eurovision'dan men edilmesi" tartışmalarına son noktayı koydu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ünlü sanatçı, İsrail'in Eurovision, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edilmesi için çağrıda bulundu.

İsrail güçleri aylardır Gazze'de bebek, kadın, yaşlı demeden binlerce insanı acımasız bir şekilde katlediyor. Bu vahşete dünyanın dört bir yanından tepki sesleri çığ gibi büyürken İsrail'in Eurovision'da yer almaması için geçtiğimiz haftalarda imza kampanyası başlatılmıştı. Ancak katil İsrail'in insanlık dışı savaş politikasına çanak tutan Batı, gelen tüm tepkilere rağmen İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'nda yer alacağını duyurdu.

İsrail'in yarışmaya katılmak istediği "October Rain" (Ekim Yağmuru) şarkısının "Nefes alacak hava kalmadı" ve "Hepsi iyi çocuklardı, her biri" gibi dizeleri ise krizin büyümesine neden oldu. Yarışmayı siyasi olmayan bir etkinlik olarak nitelendiren Avrupa Yayın Birliği (EBU), şarkıyı incelemeye aldı. İsrail ise yarışacak şarkılarının sansürlenmesi durumunda yarışmadan çekileceğini açıkladı.

İsrail'in açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan "Pink Floyd" grubunun solisti ve basgitaristi Roger Waters, Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasının yanı sıra FIFA ve UEFA'ya da "men" çağrısı yaptı.

Roger Waters

Roger Waters

"SOYKIRIM YANLIŞTIR"

Waters paylaşımında, "İyi ki kurtulduk İsrail zaten Eurovision'dan men edilmeli. İsrail FIFA ve UEFA'dan da men edilmeli! Soykırım yanlıştır!" diyerek ateş püskürdü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Çağla Şıkel'den kar paylaşımı! Ünlü sunucunun kayak kıyafeti hayrete düşürdü

İsrail'in ipliğini pazara çıkaran İsrailli yönetmen Yuval Abraham'ı ölümle tehdit ediyorlar!

İLİŞKİLİ HABER

İsrail'in ipliğini pazara çıkaran İsrailli yönetmen Yuval Abraham'ı ölümle tehdit ediyorlar!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

adem 2 ay önce

kesinlikle yarışmaya alınmamalı, diğer ülkeler yapsa alınmazlardı.

Osmanlı torunu 2 ay önce

Adam delikanlı be. bizim çoğumuzdan daha duyarlı. Bir boykotu bile beceremiyoruz.