Emine Erdoğan'dan '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' kutlama mesajı!

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz gün 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü için bir video mesaj gönderdi. Emine Erdoğan; "Atıksız ve sürdürülebilir yaşam bilincinin, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel miraslardan biri olacağına inanıyorum."

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu yıl ikincisi kutlanacak 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla BM, OECD, UNESCO, Türkiye temsilcilikleri, UNEP ve dış misyonlarda düzenlenecek etkinlikler için bir video mesaj gönderdi.

Emine Erdoğan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü

Emine Erdoğan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü

"GELECEK NESİLLERE NASIL BİR DÜNYA BIRAKTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Video mesajı sırasında "Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi, hoşgörüde deniz gibi ol" sözleriyle dikkat çeken Emine Erdoğan, Anadolu'da hayranlık uyandıran doğal zenginliklerin nice şiire, hikayeye, tabloya ilham olduğunu vurgulayarak, "Geçmişteki hayranlık uyandıran, tabiatla hürmet eksenindeki ilişki günden güne terk edilirken, gelecek nesillere nasıl bir dünya bıraktığımızı düşünüyorum. Bize cömertçe bereketini sunan akarsular, yanlış tüketim neticesinde yok olma tehlikesi yaşarken, bizi tevazuyla besleyen toprak, kimyasal atıklarımız yüzünden yaşam mücadelesi veriyor." dedi. 

"VİCDANLARIMIZA SIĞIYOR MU?"

Sözlerine 2017 yılında başlatılan Sıfır Atık Hareketi'nin günümüzde küresel bir harekete dönüşmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek devam eden Emine Erdoğan; "Her gün, 2 bin çöp kamyonuna eşdeğer plastiği okyanuslara, nehirlere ve göllere atıyoruz. Okyanusta yüzen kıta büyüklüğünde bir plastik adasının, bu yüzyıl insanının eseri olması vicdanlarımıza sığıyor mu? Şayet insanlık, gerçek anlamda bir ilerleme kaydediyor olsaydı, bu ilerlemenin dünyayı daha medeni ve insani bir yer yapması gerekmez miydi? İklim değişikliğinin ve çevre kirliliğinin sonuçlarını acı tecrübelerle öğrenen bizler, bir yandan bu sınamalarla mücadele etmeli, diğer yandan gelecek nesillere olan sorumluluğumuz bağlamında sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız. İşte bu düşüncelerle, tohumlarını 2017 yılında attığımız Sıfır Atık Hareketi'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Kararıyla küresel bir harekete dönüşmesinden büyük memnuniyet duyuyorum." ifadesini kullandı.

Emine Erdoğan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü

Emine Erdoğan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü

"EN GÜZEL MİRASLARDAN BİRİ!"

Sıfır Atık yaklaşımının bilincinde edinilen sorumluluklardan bahseden Emine Erdoğan; "Sıfır Atık yaklaşımının kalbinde, tükettiğimiz her kaynağın sorumlulukla kullanılması gerektiği kabulü vardır. Satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar, her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiatla uyumlu hale getirmek zorundayız. Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'nun Başkanı olarak, atıksız ve sürdürülebilir yaşam bilincinin, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel miraslardan biri olacağına inanıyorum." diyerek geleceğe dair iyi temennilerini dile getirdi.

Emine Erdoğan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü

Emine Erdoğan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü

"BÜTÜN ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNİN SIFIR ATIK GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM"

Açıklamaları sırasında BM Sıfır Atık Kararıyla ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nün önemli bir fırsat teşkil ettiğine dikkat çeken Emine Erdoğan; "Değerli 13 üyeden oluşan Danışma Kurulu kapsamındaki çalışmalarımız, iyi uygulamaların paylaşılması başta olmak üzere, Sıfır Atık yaklaşımının yaygınlaştırılması çerçevesinde yoğun bir şekilde devam ediyor. BM Sıfır Atık Kararıyla ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nün de bu kapsamda önemli bir fırsat teşkil ettiğini düşünüyorum. Ortak evimiz dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapmak için, vaktini ve emeğini ortaya koyan bütün çevre gönüllülerinin, Sıfır Atık Günü'nü kutluyorum." dedi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ÜSTÜN GELDİĞİ REFAH DOLU BİR DÜNYA DİLİYORUM!"

Uluslararası Sıfır Atık Günü'ne yönelik, BM-Habitat ve BM Çevre Programı başta olmak üzere, uluslararası kuruluşların değerli işbirliğiyle düzenlenen tüm etkinliklerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Emine Erdoğan, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik temsilciliklere de Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı oldukları bu özel güne, etkinlikleri ve çalışmalarıyla sundukları katkıdan dolayı ayrıca teşekkür etti.

Emine Erdoğan; "Beyanın halihazırda 30'dan fazla Devlet/Hükümet Başkanı eşi başta olmak üzere, binlerce insanın desteğini alması mutluluk verici. Bu vesileyle herkesi, bir kez daha, İyi Niyet Beyanı'nı imzalayarak, Sıfır Atık gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Kaynakların en üst düzeyde kullanıldığı, atıkların en aza indirildiği ve sürdürülebilirliğin üstün geldiği refah dolu bir dünya diliyorum." şeklinde konuştu. 

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık günü deprem bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı

İLİŞKİLİ HABER

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık günü deprem bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0