30 Mart Uluslararası Sıfır Atık günü deprem bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık günü, Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Sıfır Atık Hareketi" kapsamında deprem bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Depremzede çocuklar için düzenlenen etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlendi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Sıfır Atık Hareketi kapsamında, Türkiye'de de Uluslararası Sıfır Atık Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Çocukları bilgilendirmek ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak üzere 6 Şubat depreminden etkilenen illerde etkinlikler düzenlendi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN "SIFIR ATIK" ETKİNLİĞİ

27 Mart'ta Hatay ve Kahramanmaraş'ta başlayan etkinlikler, 30 Mart'a kadar diğer illerde de devam edecek. Bu kapsamda bilgi yarışmaları, müzikli eğlenceler, Hacivat Karagöz oyunları, animasyon gösterileri gerçekleştirildi ve şişme oyun parkları kuruldu. Etkinlik alanında çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker de ikram edildi.

Sıfır Atık Hareketi

Sıfır Atık Hareketi

ÇOCUKLARA FARKINDALIK OLUŞTURULMASI ÖNCELENDİ

Etkinlikler kapsamında düzenlenen Sıfır Atık Bilgi Yarışmasında başarılı olan ilk 5 çocuğa içerisinde sıfır atık oyunu bulunan sırt çantası hediye edilirken yarışmaya katılmayan çocuklara ise Mavi Gezegen Dedektif, Çevre Çocuk ve Ramazan Günlüğü dergileri hediye edildi.

Oluşturulan Sıfır Atık Atölyelerinde ise atık malzemeleri nasıl değerlendirebileceklerini öğrendi, atık iplerden ve boncuklardan renkli bileklikler, pet şişelerden kalemlikler ve saksılar, kağıt rulolardan araba, kukla gibi oyuncaklar yaptılar.

Emine Erdoğan'dan '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' kutlama mesajı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' kutlama mesajı!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0