Güneş tutulması ne zaman olacak? Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Nefes kesen bir deneyimi gözler önüne seren güneş tutulmaları, en dikkat çeken doğa olaylarından biri. 2024 yılının ilk güneş tutulmasını yakından takip etmek isteyen birçok kişi heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Peki, güneş tutulması ne zaman olacak? Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte detaylar...

2024 yılının ilk güneş tutulması için nefesler tutulurken gökyüzü adeta görsel bir şölene ev sahipliği yapacak. Bu harikulade doğa olayına şahitlik etmek isteyen birçok kişi, 'Güneş tutulması ne zaman?' sorusuna yanıt arıyor. 

Güneş Tutulması

Güneş Tutulması

Belirli bir konum için kısmi tutulma 1 ile 3 saat sürecek olsa da, tam tutulmayı yakalama süresi birkaç saniyeden fazla olmayacak. Tam güneş tutulması Meksika, ABD ve Kanada'nın üzerinden geçecek. Grönland, Portekiz ve İzlanda'nın da aralarında bulunduğu 43 ülke ise bu manzarayı kısmi güneş tutulması olarak gözlemleme şansına kavuşacak. 

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ? GÜNEŞ TUTULMASI NEREDEN İZLENEBİLİR?

Amerika'dan Kanada'ya, birçok ülkede izlenebilecek olan güneş tutulması maalesef Türkiye'den gözlemlenemeyecek. Ancak NASA, NASA+'da birkaç saatlik çevrimiçi yayını dünyanın dört bir yanındaki gökyüzün tutkunlarıyla buluşturacak ve canlı bir şekilde tutulma anı takip edilebilecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN? GÜNEŞ TUTULMASI HANGİ GÜN OLACAK?

2024 yılının ilk güneş tutulması 8 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek. Güneş tutulması Türkiye saati ile 18:42'de başlayacak, tam tutulma 21:17'de olacak ve 23:52'de sona erecek.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0