Anne kızın mücadele hikayesi herkesi duygulandırdı! Aynı yaşta kansere yakalandılar

Kırklareli'nde yaşayan Şeman Bahçivanoğulları kızı Çiğdem Özkan'ın da kendisinin hastalığa yakalandığı yaşta kanser olduğunu belirterek o süreçte yaşananları aktardı. Şimdilerde 74 yaşında olan Şeman Bahçivanoğulları, kararlı mücadelelerinin sonunda başarıya ulaştıklarını kaydetti.

1996 yılında halsizlik ve göğüs ağrısı şikayetleriyle gittiği hastanede meme kanseri teşhisi konulan üç çocuk annesi Şeman Bahçivanoğulları, 5 yıllık tedavi sürecinin ardından hastalığı yenmişti. 2019 yılında aynı şikayetler ile hastaneye giden Şeman Bahçivanoğulları'nın kızı Çiğdem Özkan, annesiyle aynı hastalığa yakalandığını öğrendi. Verdikleri röportaj sırasında kızının tedavi süreci boyunca moralini yüksek tutması için yardımcı olmaya çalıştığını dile getiren 74 yaşındaki Şeman Bahçivanoğulları, kızının da kendisi gibi kanseri yenerek hayata ikinci kez bağlandığını söyledi. 

Şeman Bahçivanoğulları

Şeman Bahçivanoğulları

"BEN KANSERDEN KORKMADIM"

Hastalık sürecinde oldukça zor zamanlar geçirdiğinden bahseden Şeman Bahçivanoğulları, hasta olduğunda çok üzüldüğünü fakat çocukları için kanserin üstesinden geldiğini söyledi. Tedavi sürecinde moral yüksekliğinin önemine dikkat çeken Şeman Bahçivanoğulları, röportajı sırasında "Ben kanserden korkmadım. Kanser hastası olduğumu herkese söyleyebiliyordum. Bana, 'Şeman hanım kansersin, nasıl söyleyebiliyorsun?' diyorlardı, 'Neden söylemeyeyim, ben bunu yeneceğim' dedim. Nitekim de başardım. Kolay bir hastalık değil. Ben hiçbir zaman pes etmedim, 'devam, ben bunu başaracağım' dedim ve nitekim başardım."  şeklinde konuştu.

İKİSİ DE AYNI YAŞTAYKEN KANSER OLDU!

Tedavi sürecindeyken saçları döküldüğünde oldukça ağladığını fakat hastalığı moralle yendiğini söyleyen Şeman Bahçivanoğulları, kızının da kendisinin hastalığa yakalandığı yaşta kanser olduğunu belirtti. Şeman Bahçivanoğulları; "Kızım da maalesef 46 yaşında bu hastalığa yakalandı, 'kızım geçecek' diyerek birbirimizi teselli ettik. Allah'a şükür o da atlattı." ifadelerini kullandı. 

Şeman Bahçivanoğulları ve kızı

Şeman Bahçivanoğulları ve kızı

"ANNEMİN DİK DURUŞU BENİ MOTİVE ETTİ"

Röportajı sırasında annesinin desteği sayesinde hastalığı yenebildiğini söyleyen 51 yaşındaki Çiğdem Özkan, annesinin tecrübelerinden nasıl faydalandığını anlattı. Çiğdem Özkan; "Kemoterapi sürecinde annemde kaldım. Her türlü bakımımı, beslenmemi annem yaptı. Ben ağladığım zaman annem hemen yanıma gelir, bazen beraber ağlar, bazen beraber gülerdik. Annemin dik duruşu beni gerçekten motive etti. Yaşamak isterseniz bir sebep buluyorsunuz." şeklinde konuştu.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0