İlkokul öğrencilerinden anlam dolu hareket! İsrail'e ders niteliğinde...

Geçtiğimiz günlerde ilkokul öğrencileri, sermayesiyle İsrail’e destek olduğu bilinen bir dondurma firmasının kamyonunu okul bahçesinde protesto etti. Yetişkinlere taş çıkaran, anlam dolu bir davranışta bulunan öğrenciler, yayınlanan videoları üzerine sosyal medyada gündem oldu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılarda yaşamını yitiren veya sakat bırakılan insanlar için İsrail'i destekleyen markalar boykot edilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Ümraniye Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu’na mal bırakmak için gelen ve İsrail’e yardım ettiği için boykot edilen bir dondurma markasının aracı, ilkokul öğrencileri tarafından gösterilen tepki ile karşı karşıya kaldı. İlkokul öğrencilerinin  Filistin’de İsrail tarafından öldürülen, sakat bırakılan çocuklar için yaptığı bu anlamlı hareket izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 

O ANLAR BÜYÜK SES GETİRDİ!

Kamyonun mal bırakmak için kantine girdiğini gören ilkokul öğrencileri, kamyonun etrafına toplanarak aracın hareket etmesine mani oldu. Çocukların davranışları üzerine hareketsiz kalan kamyon şoförü nöbetçi öğretmenin çocukları uzaklaştırmasının ardından, okuldan uzaklaştı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından çocukların tepkisi gündem oldu. Binlerce sosyal medya kullanıcısı öğrenciler için övgü dolu yorumlarda bulundu. 

"KAMYONUN ETRAFINDA TOPLANIP YUHALIYORLARDI"

Olayı videoya alan vatandaş Ö.Ş okuldaki o anları "Olayın gerçekleştiği okul hemen evimin yanı. Evde oturduğum sırada okuldan sesler geldiğini duydum. 23 Nisan provaları yapılıyor zannettim. Camdan baktığımda öğrenciler kantinin önünde bulunan aracı protesto ediyorlardı. Sonrasında aracın boykot listesinde olan markaya ait olduğunu görünce neden yuhaladıklarını anladım. Kamyonun etrafında toplanıp yuhalıyorlardı, arkadaşlarını da çağırıyorlardı. Kamyon okuldan çıkınca çocuklar sınıflarına dönmeye başladı. Kesinlikle organize bir şey değildi. Öğretmenler çocukları dağıtmaya çalışıyordu. Okul sıradan bir devlet okulu, onlar da çocuk. Çocuklara böyle bir şey aşılanmıyor. Bu duruma hassasiyet gösterdikleri yaptılar." şeklinde anlattı. 

"OKULDA DONDURMA DAĞITACAĞIZ"

Sosyal medya hesabı üzerinden videoyu paylaşan Abdullah Tarık Ömeroğlu ise "Arkadaşım videoyu gönderince ben de sosyal medya hesabım üzerinden paylaştım ve bugün okula gidip okul müdürüyle görüştüm. Çocuklar hiçbir yönlendirme olmadan bir anda başlamışlar. Müdür beye okulda pazartesi ya da salı günü dondurma dağıtmak istediğimiz söyledik. Gerekli izinleri aldık okulda dondurma dağıtacağız." dedi.

"NE MUTLU FITRATEN TEMİZ YÜREKLERE"

Protesto yapan çocuklar arasında yeğeninin de yer aldığını dile getiren  Bülent Şahin Erdeğer, videoyu alıntılayarak "Ne mutlu fıtraten temiz yüreklere. Afacanlardan biri de yeğenim Ömer Asaf. Bir dondurma ziyaretini hak etti." notunu düştü. 

Kısa süre içerisinde hızla yayılan görüntülerin ardından birçok vatandaş "Bence güzel bir kültür inşa ediyoruz." , "Bizi tekrar ümitvar eden çocuklar" , "Helal olsun", "Çok şükür ki sizin gibi vicdanlı çocuklarımız var" şeklinde yorumlarda bulundu. 

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0