12 yaşındaki Talha sergisiyle duygu dolu anlar yaşattı! Şehit babasının anısına...

Görevi başındayken geçirdiği trafik kazası sonucunda şehit düşen polis memuru Hüseyin Gül’ün oğlu Talha Gül, geçtiğimiz günlerde babasının anısına düzenlediği sergiyle gündeme geldi. 12 yaşındaki Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini sanatseverlerle buluşturdu.

2012 yılında Muş'ta görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden polis Hüseyin Gül’ün oğlu Talha Gül, geçtiğimiz günlerde 50 tane yağlı boya resminin yer aldığı sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Fuaye alanında yer alan sergide doğa ve manzara temalı resimlerine yer veren Talha Gül’ün eserleri yoğun ilgi gördü.

Talha Gül sergisi

Talha Gül sergisi

"RESİMLERİ BİR BUÇUK SENE İÇERİSİNDE ÇİZDİM"

Ailesi, yakınları, emniyet personelleri ve çok sayıda vatandaşın yer aldığı sergide açılış konuşmasını yapan Talha Gül, mutlu olduğu kadar heyecanlı da olduğunu dile getirdi. Konuşması esnasında sanatseverlerin beğenisine sunduğu eserleri bir buçuk senede hazırladığını belirten Talha Gül; "Resimleri bir buçuk sene içerisinde çizdim. Genellikle doğa resimleri yapıyorum. En sevdiğim resimler çiçek resimleri oluyor. Şu ana kadar 50 tane resim çizdim. Babamın ve bütün polisler adına sergi açmak istemiştim. Bu sergiyi de onlar için açtım. Fikrimi ilk annemle paylaştım. Sonra da sergimizi açtık. Bu benim ilk sergim. Heyecanlıyım, çok mutluyum. İnşallah güzel geçecek. Sergimde doğa ve çiçek resimleri var." şeklinde konuştu. 

Talha Gül sergisi

Talha Gül sergisi

"RESİMLERİN HEPSİNİ ONUN İÇİN ÇİZDİM"

Konuşmasına resimlerini şehit babasına armağan ettiğini dile getirerek devam eden Talha Gül, "Bir resmi ortalama 4 saatte çiziyorum ama bazen süre uzayabiliyor. Daha küçük yaşlardayken de resim çizerdim, ardından da daha çok çizmeye heves ettim. Çok eğlenceli ve güzel gelmeye başlamıştı. Sonra da çizmeye devam ettim. Yeni sergiler açmayı da düşünüyorum. Babam çok iyi birisiymiş. Dinine bağlıymış. O da resim çiziyormuş. Bu resimlerin hepsini onun için çizdim." ifadelerini kullandı. 

Talha Gül sergi

Talha Gül sergi

12 yaşında ilk sergi tecrübesini yaşayan Talha Gül’ün bu özel sergisi bir hafta boyunca ziyarete açık olacak.

 

 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0