Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. Metin Akpınar'a babalık davası açan Duygu Nebioğlu'nun "Ablam da benimle aynı kaderi paylaşıyor. Onun babası da medya dünyasından ünlü bir gazeteci" sözleri Türkiye gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu ismin Uğur Dündar olduğu söylenirken ünlü gazeteci DNA testi yaptırdıklarını ve bu iddianın asılsız olduğunu ifade etti. Ancak Türkiye'nin gündemini sarsan Dilara Gülatan'ın,  Dündar'a açtığı davada önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Adli Tıp Kurumu'nun Uğur Dündar'ın, Dilara’nın babası olmadığı yönünde hazırladığı rapora genç kadın tarafından itiraz edildi. Dilara Gülatan’ın itiraz nedeni neydi?

A- Uğur Dündar'ın ses kaydının ortaya çıkması

B- DNA testinde 5 kural ihlalinin gerçekleştirilmesi

C- Anne Suphiye Orancı'nın kızına 'Baban Uğur Dündar, eminim' demesi

D- DNA testinin karışması

2. İşte Benim Stilim yarışması ile adını duyuran fenomen Yağmur Taktaş, ABD'de yaşadığı evinde ölü bulundu. Taktaş, memleketi Adana'da toprağa verilirken ölümüyle ilgili ortaya çıkan iddialar kan dondurdu. Taktaş'ın ölüm sebebi neydi?

A- Silahlı bir çatışmanın ortasında kaldı

B- Irkçılık yüzünden planlı öldürüldü

C- Aşırı dozda uyuşturucu kullandı

D- Türk asıllı ABD vatandaşı sevgilisi A.C.F. tarafından öldürüldü

3. Ünlü çikolata markası Patiswiss’in ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye, Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun verdiği yanıt tepki çekti. "Karşında biz ve dev Migros var" ifadelerini kullanarak tehditler savuran Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını sildi. Tunaoğlu'na tepkilerin büyümesinin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırdı.  Markayı krize sürükleyen bu hamlenin ardından özür dileyen Tunaoğlu, son olarak çözümü ne yapmakta buldu?

A- Markanın kapandığını duyurdu

B- Markayı devretti

C- İstifa etti

D- Yurt dışına gitti

4. İbrahim Tatlıses'in kardeşi Hüseyin Tatlı'nın yaptığı son paylaşım sosyal medyada gündem oldu. "Kızınız varsa katlanacaksınız" diyerek şoke eden hallerini paylaşan Tatlı'nın görüntülerinin çok konuşulma sebebi neydi?

A- Makyaj yaptı

B- Etek giydi

C- Oje sürdü

D- Göbeğini deldirdi

5. Ünlü şarkıcı Alişan sosyal medya hesabından bir dondurma markasına isyan etti. Çocuklarına yemeleri için dondurma satın alan Alişan, paketin içerisinden çıkanları görünce şoke oldu. Paketten çıkanları fotoğraflayıp sosyal medya hesabından paylaşan Alişan, "Size güvenip çocuklarımıza alıyoruz, bu mu güvenilirlik? Ya yeseydiler?" diyerek isyan etti. Alişan'ı bu kadar kızdıran şeyin sebebi neydi?

A- Dondurmanın içinden metal parça çıktı

B- Dondurmanın içinden kıl ve ip çıktı

C- Dondurmanın içinden böcek çıktı

D- Dondurmanın içinden küf parçaları çıktı

6. Duygu Nebioğlu'nun Metin Akpınar'a açtığı babalık davası ile bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Suphiye Orancı hakkında ilginç bir detay yıllar sonra ortaya çıktı. Akpınar'ın yalnızca 1 kez gördüm, iletişimimiz yoktu dediği Orancı hakkındaki hangi gerçek şoke etti?

A- Metin Akpınar'ın çocukluk arkadaşıymış

B- Metin Akpınar ile aile dostuymuş

C- Metin Akpınar ile evliliğin eşiğinden dönmüş

D- Metin Akpınar ile aynı filmlerde rol almış

7. TikTok’ta hızla yayılan ve akıllara durgunluk veren yeni bir trend gündem oldu. Bu trende göre bütün gününüzü uyuyarak, herhangi bir şey izleyerek, telefonla meşgul olarak veya hiçbir şey yapmayarak geçiriyorsunuz. Bu ilginç akımın adı nedir?

A- Yatakta çürüme

B- Pinekleme keyfi

C- Her şeye hayır de

D- Stresi kapı dışında bırak

8. Serdar Ortaç, Kapadokya’da verdiği bir konser ile gündem oldu. Hastalığından dolayı ayakta duramayan Ortaç’a dansçıları yardım etmeye çalışsa da ünlü isim sandalyeye oturarak şarkı söylemek zorunda kaldı. Ünlü sanatçının uzun yıllardır mücadele ettiği hastalığının adı nedir?

A- Katı Kişi Sendromu

B- Priformis Sendromu

C- Multiple Skleroz (MS) 

D- Kemik iltihabı

9. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya kullanıcıları, ana sayfalarında dikkat çekici bir gönderiyle karşılaştı. İsviçre, Beypazarı marka maden suyunun insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle tüketilmemesi gerektiğini duyurdu. Ancak marka gerekli açıklamayı yaparak ürünlerinin Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Çevre Koruma Ajansı’nın belirlediği parametrelerin tamamında uygun değerler içinde olduklarını belirtti. İsviçre'nin bu açıklamayı yapma sebebi neydi?

A- Amonyak tespit edildi

B- Nitrit içermesi

C- Yüksek miktarda arsenik

D- Yüksek seviyede bor miktarı

10. İbrahim Tatlıses ile oğlu Ahmet Tatlı arasında sular durulmuyor. Oğlu Ahmet Tatlıses’in kendisine "Ahmet, bana 'Akli melekeleri yerinde değildir' diyerek iftira attığını dile getiren İbrahim Tatlıses, hangi kararı aldı?

A- Evlatlıktan reddedecek

B- Reddi miras yapacak

C- Oğluna verdiği 4 dükkanı geri alacak

 D- Oğluyla ömrünün sonuna kadar konuşmayacak

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.B - 2.D - 3.C - 4.A - 5.B - 6.D - 7.A - 8. C- 9. D - 10.D

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Meksika nerede? Meksika’da gezilecek yerler nerelerdir? Meksika'ya nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Meksika nerede? Meksika’da gezilecek yerler nerelerdir? Meksika'ya nasıl gidilir?
Neler oldu neler! Gündemi sıkı takip ediyorum diyenler bu videoda buluşuyor

İLİŞKİLİ HABER

Neler oldu neler! Gündemi sıkı takip ediyorum diyenler bu videoda buluşuyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0