Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. "Dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri" olarak nam salan Lori ve George Schappell, 62 yaşında hayatını kaybetti. Kafatasları kısmen kaynaşmış ve beyinlerinin yüzde 30'unu paylaşan ikizlerden Lori'nin vücudu sağlıklıyken George, omurgayı oluşturan kemiklerin omuriliği tamamen örtülmemiş ve omurilik ve kayıt sinirlerinin açıkta kaldığı bir durum olan "spina bifida" nedeniyle yürüyemiyordu. Bundan dolayı ikizler hayatları boyunca Lori'nin ittiği tekerlekli sandalyeyi kullanarak birlikte dolaştılar. Peki sizce doktorlar ikizlerin en fazla kaç yaşına kadar yaşayabileceğini söylemişti?

A- Doktorlar, ikizlerin 30 yaşına kadar yaşayabileceğini iddia etti

B- Doktorlar, ikizlerin 50 yaşına kadar yaşayabileceğini iddia etti

C- Doktorlar, ikizlerin 10 yaşına kadar yaşayabileceğini iddia etti

D- Doktorlar, ikizlerin 5 yaşına kadar yaşayabileceğini iddia etti

2. Attığı her adımla, yaptığı her işle sık sık gündeme gelen Acun Ilıcalı’nın servetini merak etmeyen yoktur! Geçtiğimiz günlerde bir programa konuk olan Ilıcalı, ‘Ayda ne kadar kazanıyorsun’ sorusunu yanıtladı. "Onu bilmem mümkün değil benim, hesabını yapamayız. 13 ülkeden gelirimiz kanalımız var" diyen Ilıcalı, kaçamak yanıt verse de iddialara göre ünlü ismin serveti ne kadar olabilir?

A- 100 milyon dolar

B- 10 milyon dolar

C- 5 milyon dolar

D- 80 milyon dolar

3. Gastronomi dünyasının en prestijli platformlarından Taste Atlas, yeni yayımladığı liste ile dünyanın en iyi kuzu yemeklerini sıraladı. Türkiye'den cağ kebabı, beyti kebap, islim kebabı, çöp şiş, kuzu şiş ve kuzu kapama gibi lezzetler listeyi doldururken zirveye adını yazdıran ülke sizce kim oldu?

A- Gürcistan

B- Yunanistan

C- İran

D- Mısır

4. Recep İvedik" hayranı olan İranlı Rajab Mashadi isimli bir adam, Recep İvedik karakterini taklit ederek kendisine bir restoran açtı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken adamın bu hayranlığına Şahan Gökbakar sizce nasıl tepki verdi?

A- Hiç beğenmediğini dile getirdi

B- Sosyal medya hesabından paylaştı

C- Tebrik etti

D- Hukuki savaş başlatacağını açıkladı

5. İsveç'te başörtüsü taktığı için çalıştığı hava yolu şirketinden çıkarılan kadın, 2023'te ayrımcılığa uğradığı gerekçesiyle Ayrımcılık Ombudsmanına şikayette bulunmuştu. İşten çıkarılan mağdur kadına "ayrımcılığa uğradığı" gerekçesiyle tazminat ödenmesine hükmedildi. Sizce bu tazminat ne kadardı?

A- 2 bin dolar

B- 3 bin dolar

C- 14 bin dolar

D- 28 bin dolar

6. Metin Akpınar’ın yıllar sonra ortaya çıkan kızlarından Duygu Nebioğlu, açıklamalarıyla gündem olmaya devam ediyor. Son olarak babası ve annesini hedef alan Nebioğlu, şimdi de "Bir ablamın da babası medya dünyasından çok ünlü bir isim" ifadelerini kullandı. Gündeme bomba gibi düşen iddiaların hedefindeki bu ünlü isim kimdi?

A- Uğur Dündar

B- Reha Muhtar

C- Çetin Tekindor

D- Mehmet Ali Birand

7. Arabalara olan düşkünlüğüyle bilinen ünlü aktör Tom Cruise'un 2006'da "Görevimiz Tehlike III" filminin galasına katılırken kullandığı arabadan inememesi sosyal medyada viral olmuştu. Cruise'un bu hamlesi sonrası çılgına dönen lüks araba markası, ömür boyu ünlü aktöre araç satışını yasakladı. Sizce sözü geçen araba markası hangisi?

A- Land Rover

B- Ferrari

C- Bugatti

D- Maybach

8. Hollywood'un parlayan yıldızı Johnny Depp, gözünü İtalya'daki tarihi bir yapıya dikti. İtalyan yerel basınına göre, 60 yaşındaki ABD'li oyuncu, Torino şehri yakınında bulunan Montalto Dora adlı komün bölgesinde 15'inci yüzyılda yapılan kales alıyor. Sizce bu kalenin fiyatı nedir?

A- 34 milyon dolar

B- 4 milyon dolar

C- 1 milyon dolar

D- 80 milyon dolar

9. Uzun yıllardır YouTube'da ürettiği içeriklerle büyük bir üne kavuşan bir ismin 9 milyon takipçili kanalı çalındı. Ünlü isme bir marka iş birliği adı altında mail gönderen dolandırıcılar, önce kanalın adını değiştirdi sonrasında da bazı yayınlar yapmaya başladı. Kripto para dolandırıcıları açtıkları bu sahte canlı yayın ile yatırımcıları dolandırmaya çalıştı. Takipçilerini uyaran ve daha sonra hesabını alan bu isim kimdi?

A- Barış Özcan

B- Orkun Işıtmak

C- Ruhi Çenet

D- Merve Özkaynak

10. Türk sinemasının çınarlarından ‘Bay sinema’ lakaplı Türker İnanoğlu, yaşamını yitirdi. Sanat camiasını derin bir üzüntüye boğan Türker İnanoğlu'nun vefatının ardından düzenlenen törene sevenleri akın etti.

A- 93

B- 67

C- 79

D- 88

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.A - 2.A - 3.B - 4.D - 5.C - 6.A - 7.C - 8. B- 9. C - 10.D

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Güney Kore'de mutlaka görülmesi gereken müzeler hangileridir?

İLİŞKİLİ HABER

Güney Kore'de mutlaka görülmesi gereken müzeler hangileridir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0