ABD'de 103 yıllık gelenek Gazze için protesto edildi! Joe Biden detayı dikkat çekti

Amerika'da Washington Hilton Oteli'nin önünde savaş karşıtı sivil toplum örgütü CodePink'in düzenlediği protesto için bir grup gösterici toplandı. Yaklaşık 3 bin protestocunun katıldığı etkinlik, Gazze'de öldürülen gazeteciler ve basının söylediği yalanlar temasına sahipti. ABD Başkanı Joe Biden da etkinlikte söz aldı.

Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırılar devam ederken İsrail'i ve Amerika'nın İsrail politikasına karşı çıkan bir grup protestocu, her yıl düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Deneği Yemeğini protesto etti. O sırada yemekte olan ABD Başkanı Joe Biden'a da hitaben "Soykırımcı Joe", "Utanın" ve "Medya her yalan söylediğinde Gazze'de bir gazeteci ölüyor" sloganları atıldı; "Gazeteciler, işinizi yapın ve soykırım hakkında yazın!", "Gazze'de İkinci Dünya Savaşı'ndan fazla gazeteci öldürüldü." mesajları içeren pankartlar taşındı.

AMERİKA'NIN GÖBEĞİNDE İSRAİL PROTESTOSU

Gösteride bir grup gösterici otelin camından aşağı dev bir Filistin bayrağı salladı ve diğer bir grup Gazze'de hayatını kaybeden gazetecileri anmak için otelin önünde hareketsiz yattı. Otelin karşısındaki sokakta Gazze ve Batı Şeria'da öldürülen her bir gazetecinin adının yazdığı kanlı basın yelekleri sergilendi.

JOE BIDEN DA ORADAYDI

ABD Başkanı Joe Biden da gösteride söz aldı ve Donald Trump ile başkanlık yarışına girdi. Trump'ı olgunlaşmamışlıkla suçlayarak ilerlemiş yaşını tiye aldı. Biden, Trump ile başkanlık rekabetine ilişkin, "Evet, yaş bir sorun. Ben yetişkin bir adamım ve 6 yaşındaki bir çocuğa karşı yarışıyorum" ifadelerini kullandı.

81 yaşındaki Biden, 77 yaşındaki eski Başkan Trump için "Yaş tek ortak noktamız. Başkan yardımcım aslında beni destekliyor." dedi. Biden ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için çağrı yaptı.

103 YILDIR DEVAM EDEN BİR GELENEK

Beyaz Saray Muhabirleri Deneği Yemeği 1921'den bu yana 103 yıldır düzenleniyor. Her sene düzenlenen etkinlikte basın özgürlüğünün önemine dikkat çekiliyor. Etkinliğe şu ana kadar sadece 2 ABD Başkanı katılım göstermedi. Ronald Reagan, suikast girişiminde yaralandığı için etkinliğe katılamamıştı. Donald Trump ise boykot kararı almıştı.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0