Anne adayı kadın çalışanlara teşvik! Doğum izni ve çalışma koşullarına yeni düzenlemeler kapıda

Türkiye'de nüfusun erimesi konusunda, kadınların hem kariyer hem de çocuk sahibi olabilmeleri için hükümetin adım atması kararlaştırıldı. Doğum izin süreleri, yarı zamanlı çalışma imkanı, evden çalışma modeli ve anneler için esnek çalışma gibi pek çok konuda yeni düzenlemeler getirilecek.

Son yıllarda Türkiye'de nüfus giderek azalmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan raporda ülkemizde yaşlı nüfusun artışa geçtiği gözlemlendi. Tehlike çanlarının çaldığı nüfus problemine ilişkin hükümet tarafından yeni çözümler aranıyor. Bu konuda iş hayatında aktif yer alan kadınların daha fazla çocuk sahibi olabilmeleri için birtakım yasal düzenlemeler yapılması kararlaştırıldı.

çalışan annelere teşvik

çalışan annelere teşvik

ÇALIŞAN ANNE ADAYLARINA CAZİP TEŞVİKLER

AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında nüfusun erimesi konusu tartışılarak çözüm önerileri sunuldu. Bu noktada çalışan kadınların çocuk sahibi olmak konusunda endişe ve talepleri değerlendirildi ve kadınların çalışma hayatında aktif rol alırken çocuk da yapabilmeleri için gerekli desteğin hükümet tarafından verilmesine karar verildi.

Hükümetin atması kararlaştırılan adımlar şu şekilde:

  • Doğum izni süresi artırılacak.

  • Yarı zamanlı çalışmaya imkan tanınacak.

  • Evden çalışma modeli uygulanacak.

  • Anneler esnek çalışmadan yararlanacak.

  • Annelerin kıdem boşlukları bütçeden tamamlanacak.

çalışan annelere teşvik

çalışan annelere teşvik

Toplantıda, çalışma koşullarının ve doğum izin sürelerinin kadınların çocuk yapma planlarından vazgeçmelerine ya da çocuk sahibi olmayı ertelemelerine sebep olduğundan özellikle çalışma koşullarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılmasının önemine vurgu yapıldı.

Kapadokya’da sadece balonlar değil turizm rakamları da uçtu!

İLİŞKİLİ HABER

Kapadokya’da sadece balonlar değil turizm rakamları da uçtu!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0