ABD'li bilim insanları noktayı koydu! En zeki çocuklar bakın hangi ayda doğuyormuş

ABD'li bilim adamlarının 1 milyonu aşkın çocuk üzerinde yaptığı araştırma, çocukların doğdukları ayın zekada belirleyici bir etkisi olduğunu ortaya koydu. Bakın en zeki çocuklar hangi ayda doğuyormuş...

Hayata gözlerimizi açtığımız gün, yalnızca doğum günümüzü ya da burcumuzu belirlemekle kalmıyor. Yapılan araştırmalara göre bebeklerin doğdukları ay, aynı zamanda zekalarında da belirleyici bir etkiye sahip.

Bilim insanları tarafından 1 milyonun üzerinde öğrencinin verileri dikkate alınarak gerçekleştirilen çalışmada, en zeki çocukların hangi ayda doğdukları belirlendi. Buna göre; 6 ile 15 yaş arasındaki çocukların ABD'deki okul performansları dikkate alındı ve yapılan çalışmada şaşırtıcı bir sonuç gözler önüne serildi.

EN BAŞARILILAR EYLÜL EN BAŞARISIZLAR AĞUSTOS DOĞUMLU

1 milyonu aşkın çocuk üzerinde yapılan araştırmaya göre; Eylül ayında dünyaya gelen çocukların ders performansları diğer aylarda doğan çocuklardan belirgin şekilde daha fazla. Bu çocuklar orta okul ve liselerde en başarılı olmalarının yanı sıra, üniversitelerde de en yüksek derecelere ulaşıyor. Öte yandan en başarısız öğrencilerin ise genellikle Ağustos ayında doğduğu belirlendi.

Eylül ayı ile Aralık ayı arasında doğan çocukların, yaz aylarında doğan çocuklara göre daha büyük yaşlarda okula başlaması bu noktada en büyük etken çünkü ilerleyen yaş nedeniyle çocukların zeka seviyesinin arttığını öne sürüldü.

EN BAŞARILI SPORCULAR AĞUSTOS AYINDA DOĞUYOR

Ağustos ayında doğan çocuklar akademik anlamda başarısız olarak nitelendirilse de spor alanındaki yetenekli isimlerin ağustos ayı içerisinde dünyaya geldiği tespit edildi.

Özgüvenli ve mutlu çocuk yetiştirmek! Çocuk büyütürken dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Özgüvenli ve mutlu çocuk yetiştirmek! Çocuk büyütürken dikkat edilmesi gerekenler
İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü kutlanıyor

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü kutlanıyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

isimsiz 1 ay önce

sallamışlar bence