
Çiftler arasında bir krize dönüşen "Düğünde takılan takılar kimin?" sorusu, dönem dönem tartışma konusu haline geliyor. Sosyal medyada da sıklıkla tartışılan konuya Yargıtay, son noktayı koydu.
Bir ömür boyu mutluluğa 'evet' diyen çiftler için düğün, belki de hayatlarının en unutulmaz anılarına ev sahipliği yapıyor. Tüm aile ve sevdiklerimizin bir arada olduğu bu özel günde 'düğün takıları' ise çiftler için en büyük finansal kaynak haline geliyor.
Genellikle düğünde toplanan takılar çiftin başlangıçtaki harcamalar ve ortak yaşam giderleri için bir kaynak olsa da yıllar içinde bazı çiftler için büyük bir krize dönüşebiliyor.
Geçmişte yerel mahkemeler takıları 'ortak mal' olarak kabul edilmesi gerek derken, Yargıtay (yüksek mahkeme) Şubat 2018'deki emsal kararıyla 'takıların kadına ait olduğu' yönünde karar almıştı.
YARGITAY SON NOKTAYI KOYDU
Dönem dönem alevlenen takı krizi, yeniden gündeme geldi. "Düğünde takılan takılar kimin?" sorusu tartışmalara neden olurken, Yargıtay son açıklamasıyla noktayı koydu. Yargıtay'ın yeni kararına göre, düğünde takılan takılar artık cinsiyetle bağlantılı olarak paylaştırılacak.
Buna göre; geline takılan ve kullanımı kadınlara ait olan bilezik, küpe ya da bileklik gibi ziynet eşyalar artık gelinin malı olarak sayılırken, saat ya da para gibi değerler ise damada ait olacak.
Gram, çeyrek, yarım ya da tam altın gibi sarrafiye grubu altın türleri ise ortak kullanım olarak belirlenecek ve eşit şekilde pay edilecek.

misafir 1 gün önce
Kızın tarafı kıza erkeğin tarafı erkeğe niyet takıyor aslında bu da hakkaniyetli olmamış. kendilerine vaktiyle takılanın karşılığı takanlar var mesela ne diye ortak olsun ki. bazı kız tarafları hiç bir şey almıyor tüm yük ve harcamalar erkek tarafında oluyor kızın ortak olması durumunda o harcamalara olabilecek katkıda kalkıyor garibim koca ve ailesi. tüm borçlar kapatılmalı aslında birlikte. madem bir aile. takılar benim borçlar senin olacak şey mi?
Sefa 1 gün önce
Takı kime takıldıysa ona aittir. Takıyı takan kimi tanıyorsa, takıya ona takıyor. Onun tanımadığı bilmediği tarafa takının verilmesi hem takana hem de takılana haksızlıktır.
bekargenç 1 gün önce
satılıp düğün borçlar ödenecek NOKTA.
vatandaş 1 gün önce
Paran mı var, derdin var.
Ersever 1 gün önce
Kime takıldıktan sonra onundur.