Gül cupcake tarifi

Çay saatlerinizde misafirlerine ikram edebileceğiniz muazzam bir lezzet...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Malzemeler: (6 kişilik)

2 elma
Yarım limon suyu
1 Tarçın çubuğu
360 ml su
2 yaprak puf böreği (milföy)
3 yemek kaşığı kayısı reçeli
Yağlama için tereyağı

Yapılışı:

1. Aşama

İlk olarak bir kesme tahtanın üzerinde elmamızın çeyreğini çekirdeklerini çıkararak ince şeritler halinde çaprazlama olarak dilimleyelim.

2. Aşama

Büyük bir kasenin içine elma dilimleri ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım. Daha sonra küçük bir tencereye biraz su, elmanın diğer çeyreği, limon suyu ve tarçını da ekleyerek 4-5 dk kadar pişirerek marmelat haline gelince bir kenarda bekletelim. 

3. Aşama

Fırınımızı 190 derecede ısıtalım. Puf böreği (Milföy) hamurunu bir kesme tahtasının üzerinde 4 parmak genişliğinde olacak şeklinde uzunlamasına keselim.

4. Aşama

Küçük bir tencereye kayısı reçeli, su ve marmelatı da ekleyerek 4-5 dk daha orta ateşte pişirelim. Piştikten sonra ocağımızın altını kapatıp bir kenarda bekletelim.

5. Aşama

Kestiğimiz puf böreğinin (Milföy) hamurunun içine kayısı reçelli marmelatımızı yayalım. Daha sonra hazırladığımız elma dilimlerini yukarı bakacak şekilde resimdeki gibi dizelim. Elma dilimleriyle sıkışmış olan hamurumuzun yarısını şekildeki gibi katlayalım. Güzel bir gül oluşturmak için hamuru dikkatli bir şekilde yuvarlayalım. Ardından fırın tepsimizin üzerine dizelim ve tereyağını üzerine sürelim ve fırına sürelim. Yaklaşık 30-35 dk kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

BİR YORUM YAPIN 0