Etli çiğköfte tarifi

Vazgeçemeyeceğimiz lezzetlerden birisi olan etli çiğköfteyi birde biz yapalım...

 Pişirmeden hazırlanan aynı zamanda çokta lezzetli olan çiğköfteyi evde yemenin keyfi bir başka olur, bakalım nasıl yapılıyormuş...

 Malzemeler:

 250 gram yağsız kıyma
 1,5 su bardağı ince bulgur
 1 adet kuru soğan
 4 diş sarımsak
 4 adet taze soğan
 2 yemek kaşığı biber salçası
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1/2 demet maydanoz
 1/2 su bardağı zeytinyağı
 1/2 çay bardağı su 
 1 adet rendelenmiş domates
 1 adet kırmızı sivri biber
 1 adet limon
 1/2 çay bardağı acı kırmızı pul biber (isot)
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kimyon

 Yapılışı:

 Kuru soğanı ve sarımsakları incecik doğrayalım. Bıçak sırtı ile zırh gibi kıyarak tekrar üzerinden geçelim. Limon kabuğunun beyaz kısımlarını almadan sarı kısımlarını uzun ince parçalar halinde keselim. 

 Çekirdeklerini çıkartıp, gelişi güzel doğradığımız kırmızı sivri biberi mutfak robotundan geçirelim. Taze soğanları ve maydanozu çok ince kıyalım. 

 İki defa çektirdiğimiz yağsız kıymayı, yüzeyi tırtıklı bir çiğköfte tepsisine alalım. İncecik doğradığımız kuru soğan ve sarımsakları, biber salçasını, domates salçasını, limon kabuğu parçalarını, tuzu, karabiberi, kimyonu ve acı kırmızı toz biberi ekleyelim.

 Köfte yoğurur gibi tüm malzemeyi iyice özleşene kadar elimizle karıştırarak yoğuralım. Üzerini streç film ile kaplayarak 1 saat bekletelim.

 1 saatin sonunda limon kabuğu parçalarını içerisinden çıkartalım. Yıkamadığımız ince bulguru ekleyelim ve avuç içimizle bastırarak uzun süre yoğurmaya devam edelim.

 Yoğurma işlemi esnasında kuruyan bulgura azar azar rendelenmiş domates ve kırmızı sivri biber püresi ekleyerek yoğurma işlemini sürdürelim. 

 İncecik kıydığımız taze soğan ve maydanozları ilave edelim. Son olarak; zeytinyağı ve arzuya göre 1/2 çay bardağı su ekleyerek iyice kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam edelim.

 Hazırladığımız çiğköfte harcından parçalar kopartarak avuç içimizde elimizle sıkalım. Şekil verdikten sonra yeşilliklerle servis edelim.

 Afiyet olsun...

 

BİR YORUM YAPIN 0