Yaşlanmaya karşı bu kahveyi tüketin!

Dr. Ömer Coşkun Menengiç kahvesinin kafeinsiz, doğal ve özel bir kahve olduğunu bol bol tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Histoloji ve Embriyoloji Uzmanı Dr. Ömer Coşkun, yaşlanmaya karşı menengiç kahvesi tüketiminin faydalı olduğunu söyledi.

Dr. Coşkun, menengiç kahvesinin hem lezzetli hem de kafeinsiz, doğal, çok özel bir kahve türü olduğunun altını çizdi.

Menengiç bitkisinde protein, doymamış yağ asitleri, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, vitamin, mineral bulunduğunu ve lif açısından zengin olduğunu ifade eden Coşkun, menengiç'in en çok Doğu bölgelerde yetiştiğini söyledi.

Dr. Coşkun, bitkiden yapılan bu kahvenin lezzetli, kafeinsiz çok sağlıklı bir içecek türü olduğunu belirtti. Ayrıca kahvede bulanan antioksidan ve fenolik bileşenler sayesinde kalp-damar hastalıkları, kanser ve yaşlanmaya karşı koruyucu bir etkisinin olduğu, hatta solunum yolları için çok faydalı olduğunu ifade etti. Astım, bronşit, nefes darlığı, öksürük gibi hastalıklarda oldukça etkili olduğunu belirtti. 

Coşkun, menengiç kahvesinin mide ağrılarının giderilmesinde, yaraların iyileşmesinde doğal destek sağladığını, idrar söktürücü özelliği ile böbrek sağlığının korunmasına yardımcı olduğunu söyledi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0