Espressolu kurabiye bardakları

Özel günlerde özel misafirleriniz için sunacağınız çok farklı bir tarif...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Malzemeler: 6 porsiyon

90 gr tereyağı
77 gr şeker
77 gr esmer şeker
1 tutam tuz
¼ çay kaşığı vanilya özü
1 yumurta sarısı
220 gr un
100 gram bitter çikolata 
6 çk espresso
garnitür için çikolata 
köpük sütü (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Aşama

Bir karıştırma kabında tereyağı, şeker, ham şeker şekeri, tuz, vanilya ekstraktı ve yumurta sarısını karıştıralım. Un ekleyip elle yoğuralım ve hamur oluşturalım.

2. Aşama

Çalışma yüzeyine un serpelim ve hamuru 3 - 4 mm / 1/8 cm kalınlığında açalım.  6 cm ve 19 cm uzunluğunda hamurdan dikdörtgenler keselim.

3. Aşama

Yuvarlak metal kesiciye hamuru iyice saralım. Geri kalan hamurdan, çerez bardaklarının tabanı olarak kullanılmak üzere kutuları ebadında kesip çemberleri keselim. Hamur halkalarını teneke kutulara bastıralım ve dipler ile duvarlar arasındaki dikişleri sıkıca kapatalım.

4. Aşama

Bardakları parşömen kaplı fırın tepsisine koyalım ve 30 dk bekletelim. Daha sonra fırına vererek 10 dk pişirelim. Daha sonra baş aşağı çevirip 5-6 dk daha pişirelim. Piştikten sonra çerez bardaklarını soğumaya bırakalım. 

5. Aşama

Kaynayan suyun üzerinde bir kap içerisinde karıştırarak çikolatayı eritelim. 

6. Aşama

Çikolatalı karışımı bir fırçayla kurabiye bardaklarını fırçalayalım. Çikolatanın bir kısmıyla bardakların içini dolduralım. Bardağı çikolataya bir kısmını batıralım. İsteğe bağlı çikolata parçaları ya da badem ezmesini serpelim. Kurabiye bardaklarını buzdolabında 20 dk dinlendirelim. 

7. Aşama

Çikolata bittikten sonra bardakları espresso ile doldurulmaya hazırlayalım. İsterseniz espresso süt köpüğü ile başlayın. Keyfini çıkarın!

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0