Yiyecek israfına son!

Brezilyalı bir şirket, yiyeceklerin tazeliğini gösterecek bir paketleme yöntemi geliştiriyor.

Brezilya ve ABD’deki üniversiteler ile işbirliği yapan Petrokimya üreticisi Braskem,  içindeki yiyecek bozulduğunda renk değiştiren bir paket geliştiriyor. Bu paket, yiyeceğin bozulup bozulmadığını belirlemek için PH göstergesi kullanıyor.

Bu teknolojinin ilk örneği geçtiğimiz yıl sunulmuştu. Bu proje başarılı bir şekilde uygulanırsa yiyecek israfı önlenebilir. Hatta müşterilerin kafasını karıştıran bir yığın etiketle uğraşma derdi son bulabilir.

Doğal Kaynakları Koruma Konseyine göre, tüketiciler paketlerin üzerindeki tarih etiketini yanlış okudukları için yılda yüz binlerce ton yiyecek çöpe gidiyor. 

2014 yılında Rhode Island Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, ısıya duyarlı evrensel bir ürün geliştirdiler. Bu kod, ürün fazla ısıya maruz kaldığında renk değiştiriyor, böylece ürünün bozulduğu anlaşılıyor.

 Çin’deki araştırmacılar, paketlere yerleştirilerek tüketicileri ürünün bozulduğuna dair bilgilendiren küçük akıllı etiketler geliştirdi.

Bunun gibi teknolojik gelişmeler, geleneksel paketleme yöntemlerini değiştirerek dünyada her yıl tonlarca kilo yiyeceğin çöpe gitmesine engel olabilir.

BİR YORUM YAPIN 0