Salatayı muhteşem lezzete dönüştüren 5 enfes sos

Yemeklerin yanında sofralara lezzet ve renk katan salata sos tariflerini sizler için derledik...

1- Yoğurtlu hardallı sos

Bir kapta 8 çorba kaşığı yoğurt ile 1 çorba kaşığı taneli djon hardalı, ¾ adet limonun suyu ve 2 tatlı kaşığı nar ekşisi ile iyice karıştırın. 1 çay kaşığı karabiber, pul biber ekleyin. 1 adet portakal kabuğunu ekledikten sonra tuz ilave edin. Sosunuz hazır...

2- Rokforlu salata sos

400 gram sos için, 1 su bardağı mayonez, ½ çay fincanı ufalanmış rokfor, 2 kahve fincanı limon suyu, ¼ çay kaşığı toz şeker ve 1 kahve fincanı suyu iyice karıştırıp bir ağzı kapaklı kaba koyun.Beyaz sirkeniz varsa limon suyu yerine beyaz sirke kullanmanız sosunuzun tadını daha lezzetli yapacaktır. İhtiyacınız olduğunda sosu çalkalayıp kullanın. 

3- Taze fesleğenli sos

Robotta 1/2 bardak taze fesleğen, 1/4 bardak limon suyu ve 2 çorba kaşığı Dijon hardalını iyice ezin.  Robot çalışmaya devam ederken 1/3 bardak zeytin yağını ekleyip, tüm malzemenin homojen olarak karışmasını sağlayın. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.

4- Fransız salata sosu

1 kahve fincanından daha az sirkenin içine, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kahve kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı hardal, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin, homojen bir şekilde karıştırın. 

5- Pekmezli sirkeli sos

1 yemek kaşığı pekmezin içine 1 yemek kaşığından biraz fazla sirke, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, karabiber ve tuz ekleyin ve karıştırın. Salatalarınızda istediğiniz zaman kullanın.

Sebze yemeyene bile salata yediren sos tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Sebze yemeyene bile salata yediren sos tarifi

BİR YORUM YAPIN 0