Bakış açısını değiştirecek salata tarifleri

Yemeklerin yanından verilen salatayı adeta bir ana yemeğe dönüştüren tarifleri öğrenmek ister misiniz? Eğer cevabınız evetse bu salata tarifleri tam size göre...

Size vereceğimiz bu tariflerle salataya olan bakış açınız bundan sonra değişebilir. İşte klasik salatalara farklı bir dokunuşla bambaşka bir lezzete dönüşen salatalar...

1- Çilek, avakado, ıspanak ve tavuk salatası

Salatalarınızı klasik tavuklu salata kalıbından çıkarıp farklı bir lezzete dönüştüren avokado ve çileği, ıspanak ve tavukla deneyin. İçerdiği yüksek besin değeri ile beraber sağlıklı bir öğün olan bu tarif, lezzetli bir salata deneyimini size yaşatabilir. Sadece bir iki küçük dokunuş yeterli; Çilek ve avokado.

2- Salatalık ve karpuzlu feta salatası 

Akdeniz yeşillikleri, domates, turp ve peynir ile hazırlanan feta salatasına karpuz ve salatalık ekleyin. Sıcak günlerde içinizi serinletecek bir lezzet olacağı gibi karpuz ve salatalık sayesinde tam bir antioksidan salatası elde etmiş olursunuz. 

3- Kızarmış mısır, domates, avokado ve chimichurri soslu salata

Bildiğiniz klasik salatanızı hazırlayın, roka, peynir ve marul da ekleyin. Hazırladığınız salataya tost makinesinde ya da fırında hazırladığınız mısırı, avakadoyu, domatesi ekleyin. Son olarak Chimichurri sosunu dökün.

Chimichurri sos için; mikserde maydanoz, kekik, soğan, kişniş, sarımsak, kırmızı biber, limon suyu, zeytinyağı, şeker, tuz ve karabiberi karıştırın.

4- Çilek ve mango salatası

Salatalar sadece sebzeden olmaz. Yaz meyveleriyle de harika salatalar yapabilirsiniz. Bunu en uygun çilek ve mangoyla yapın. Biraz buzdolabında beklettikten sonra nane de ekleyin. 

5- Üzüm ve karabiberli roka salatası

Parmesan peyniri, roka, dilim domates, soya filizi, ceviz, köz biber ve balsamik sos ile hazırladığınız salataya biraz üzüm ve biraz da karabiber ekleyin. Alışık olduğunuz salataya bambaşka bir boyut kazandırın. 

BİR YORUM YAPIN 0